- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η επιδημία της ανοησίας
Στην περίπτωση του πατέρα-αρνητή στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, η ανεκδιήγητη συμπεριφορά του επηρεάζει ένα παιδάκι που πάει σε δημοτικό σχολείο
Ο πατέρας-αρνητής στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, που αρνείται μάσκα και self-test στον γιο του, επέδωσε στη διευθύντρια του σχολείου «πρόστιμο» 2,7 εκ. ευρώ!
Γνωστό ήταν από την αρχή – η μάχη δεν θα είναι μόνον κατά της πανδημίας, αλλά και της τρομακτικής βλακείας μερίδας ανθρώπων που αδυνατούν να διαχειριστούν πιο σύνθετες πληροφορίες και «εξηγούν» μία πιο περίπλοκη κατάσταση με θεωρίες συνωμοσίας και λοιπές ανοησίες.
Είναι οι λεγόμενοι ψεκασμένοι - άνθρωποι χαμηλής διανοητικής υποστάθμης. Αν η συμπεριφορά τους επηρέαζε μόνον τον εαυτό τους, θα περνούσε αδιάφορο. Ο καθένας έχει δικαίωμα –αν το επιθυμεί– να χτυπάει το κεφάλι του σε έναν τοίχο. Κεφάλι σου είναι, κάνε το ό,τι θες…
Το κακό είναι ότι στο πλαίσιο της πανδημίας η συμπεριφορά του ενός αφορά άμεσα και τον άλλο. Στην περίπτωση δε του πατέρα-αρνητή στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, η ανεκδιήγητη συμπεριφορά του επηρεάζει ένα παιδάκι που πάει σε δημοτικό σχολείο.
Αρνείται να βάλει μάσκα και να κάνει self-test στο γιο του, τον οποίο έδιωξαν από άλλο σχολείο διότι αυτός ο τύπος είχε την ίδια απαράδεκτη συμπεριφορά. Το παιδάκι έχει γίνει αποσυνάγωγο λόγω της στάσης του πατέρας του (ο οποίος χθες μπούκαρε στο σχολείο και επιτέθηκε στη διευθύντρια).
Ο 37χρονος αυτός είναι ο ορισμός του ψεκασμένου. Στον τρόπο που εκφράζεται και σκέπτεται χρησιμοποιεί όλα τα σχετικά κλισέ – μεταξύ άλλων δήλωσε μπροστά στην κάμερα τα εξής: «Η πανδημία δεν με έχει πείσει», «δεν έχω αντιπροσώπους, είμαι ελεύθερος Έλληνας», «αποφασίζουμε εμείς για εμάς, είμαστε σκεπτόμενοι», «θα ήμασταν ρομπότ αν κάναμε ό,τι μας λένε». Είναι κάτι παραπάνω από προφανές το πόσο έχουν δηλητηριάσει τα μυαλά ανθρώπων οι ηγέτες του ψεκασμού με τα ιδιοτελή τους κίνητρα.
Ο 37χρονος πατέρας-αρνητής οδήγησε τη γραφικότητα στα όρια της στρατόσφαιρας, καθώς επέδωσε στη διευθύντρια του σχολείου «πρόστιμο» ύψους 2,7 εκατ. ευρώ, με έγγραφο των… «αυτοχθόνων Ελλήνων Ιθαγενών». Κι όχι μόνο αυτό, στάθηκε μπροστά από τις κάμερες κι έκανε δηλώσεις… Να τον ακούς και να χτυπάς εσύ το κεφάλι σου στον τοίχο.
Είχαν προηγηθεί ανάλογες ενέργειες από γονείς-αρνητές σε άλλα σχολεία. Ευτυχώς η κυβέρνηση έδρασε άμεσα απέναντι σε αυτή την «επιδημία» και έτσι μπαίνει τέλος στις προσαγωγές των εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν τον νόμο.
Οι δάσκαλοι –έστω- θα γλιτώσουν την ταλαιπωρία να τους τρέχουν στα Αστυνομικά Τμήματα. Αυτά τα δόλια τα παιδάκια που έχουν τόσο προβληματικούς γονείς τι φταίνε;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.