Πολιτικη & Οικονομια

Απορρίφθηκε η συζήτηση για το δημοψήφισμα

Απουσίαζε όλη η αντιπολίτευση εκτός από ΔΗΜΑΡ και ΧΑ

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
72511-145965.jpg

Η Βουλή αποφάσισε ότι δεν έχει υποβληθεί, παραδεκτώς, πρόταση των 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ψηφισμένο νομοσχέδιο σχετικά με την πώληση της ΔΕΗ και τη δημιουργία της «μικρής» ΔΕΗ. Η σχετική απόφαση ελήφθη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή αποχώρησαν. Ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσε ότι η απόφαση είναι ομόφωνη.

Στη συνεδρίαση δεν συμμετείχαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης παρέστη, αλλά δεν μίλησε. Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης σε παρέμβασή του υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας «συνολικά απέτυχε να δημιουργήσει ένα κλίμα πολιτική ανωμαλίας για ένα θέμα στο οποίο η συντριπτική πλειοψηφία του λαού πιστώνει την κυβέρνηση ότι έχει δίκιο». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πρόταση για δημοψήφισμα γιατί ήθελε τον «μουντζούρη», αλλά δεν ήθελε τη μουντζούρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άκης Σκέρτσος
Άκης Σκέρτσος: Έγινε πράγματι η Ελλάδα «Βουλγαρία» στους μισθούς; Η απάντηση είναι όχι

«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY