Πολιτικη & Οικονομια

Χαρδαλιάς: Μεγάλη η φωτιά στη Ρόδο, μάχεται ο κρατικός μηχανισμός

Πλέον «δεν μιλάμε για κλιματική αλλαγή, αλλά για κλιματική απειλή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όλος ο κρατικός μηχανισμός δίνει τη δική του μάχη, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας για τις φωτιές των τελευταίων 24ωρων
116 φωτιές μέσα σε δύο ημέρες ξέσπασαν στην Ελλάδα | φωτό: Eurokinissi

Όλος ο κρατικός μηχανισμός δίνει τη δική του μάχη, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας για τις φωτιές των τελευταίων 24ωρων

Δύσκολες χαρακτήρισε τις τελευταίες ημέρες με τα πολλά ανοιχτά μέτωπα φωτιάς, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας στον τηλεπτικό σταθμό STAR, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) είχαμε 60 πυρκαγιές, αν υπολογίσετε και 56 εχθές (το Σάββατο), σύνολο 116 φωτιές είχαμε μέσα σε δυο μέρες. Η Ρόδος, ο Έβρος μας απασχολούν, με τη μεγαλύτερη φωτιά αυτή τη στιγμή στη Ρόδο, που όλος ο κρατικός μηχανισμός δίνει τη δική του μάχη».

«Υπήρξε ανάγκη να ρίξουμε νερό με τα εναέρια μέσα για να σώσουμε κάποιες περιοχές και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βραχυκυκλώσουν τα καλώδια της ΔΕΗ και να προκληθεί μπλακ άουτ. Τα συνεργεία κάνουν τεράστια προσπάθεια αποκατάστασης και πιστεύουμε σύντομα να έχει ρεύμα ένα πολύ μεγάλο μέρος του νησιού», σημείωσεχαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε με έμφαση ότι πλέον «δεν μιλάμε για κλιματική αλλαγή, αλλά για κλιματική απειλή», αναφερόμενος στις πυρκαγιές του φετινού καλοκαριού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ