- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠτΔ: Αταλάντευτη προσήλωση στα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας
Το μήνυμά της για την ημέρα και οι συναντήσεις στο Άστρος
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στο Άστρος για τον εορτασμό της 198ης Επετείου της Β' Εθνοσυνέλευσης. - Το μήνυμά της για τα «υψηλά ιδανικά ελευθερίας και ισότητας».
H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βρέθηκε σήμερα (7/5) στο 'Αστρος του δήμου Βόρειας Κυνουρίας, με αφορμή τον εορτασμό της 198ης Επετείου της Β' Εθνοσυνέλευσης.
Η κ. Σακελλαροπούλου παρέστη στη Δοξολογία προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου και ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου από τον ομότιμο καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκο Αλιβιζάτο.
Αμέσως μετά κατέθεσε στεφάνι στον χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης, τονίζοντας ότι σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα τιμής και μνήμης για το 'Αστρος και τη συμβολή του στην Επανάσταση του 1821. «Η Β΄ Εθνοσυνέλευση, τον Απρίλιο του 1823, διακήρυξε πανηγυρικά την πίστη των Ελλήνων στην ανεξαρτησία και τη συνέχιση του Αγώνα με κάθε θυσία», υπογράμμισε.
Παράλληλα, υπενθύμισε, ότι «στο νέο Σύνταγμα επιβεβαιώθηκε η αταλάντευτη προσήλωση στα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας και της ισότητας. Κατοχυρώθηκε η ελευθεροτυπία και καταργήθηκε η δουλεία. Κάθε άνθρωπος, "άμα πατήσας το Ελληνικόν έδαφος, είναι ελεύθερος": είναι αυτή η φράση του κειμένου που μας συγκινεί, γιατί δείχνει τη μεγάλη δύναμη και ευαισθησία του έθνους μας».
Η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «διακόσια χρόνια μετά, η επιστροφή μας στις γενέθλιες, συντακτικές στιγμές του ελληνικού Κράτους, ανακαλεί σε όλους μας τις θεμελιώδεις αξίες της συνύπαρξής μας». Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας, όπου την υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης και μετείχε σε σύσκεψη με τις τοπικές Αρχές.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Έπαυλης του Ηρώδη του Αττικού, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος- Λουκούς και στη λίμνη Μουστού, έναν υδροβιότοπο που έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών Natura 2000.
Παρόντες, κατά την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο 'Αστρος Κυνουρίας, ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αρμόδιος για τις υπηρεσίες Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, o βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαηλιού, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο τρόποι για να κάνετε την αίτηση
Η γαλλική επένδυση στον Great Sea Interconnector αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η πολιτική ατζέντα παραμένει στραμμένη στα εσωτερικά προβλήματα
Αιχμές για έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου και συλλογικών διαδικασιών
«Διερωτώμαι τι θα λένε τώρα», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Χωρίς τέλος ο «πονοκέφαλος» για τους αδειούχους του Αυγούστου
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.