- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πελώνη: Ποιo τo ποσοστό προσέλευσης για το εμβόλιο AstraZeneca
Πόσα self test έχουν διατεθεί ήδη από τα φαρμακεία
Εμβόλιο AstraZeneca: Οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου για τον αριθμό των πολιτών που προσέρχονται να εμβολιαστούν- Τι είπε για τα self test.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ανέφερε σε σημερινές της δηλώσεις ότι «σε καμία περίπτωση δεν συζητείται διακοπή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».
Σήμερα, Παρασκευή (9/4) συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει εάν χρειάζεται να υπάρξουν ηλικιακοί περιορισμοί στη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου για τον κορωνοϊό, αλλά και το ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί.
Σε συνέντευξή της στο Open, η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στις πρόσφατες ανακοινώσεις του ΕΜΑ σχετικά με τα πλεονεκτήματα του εμβολίου, που, όπως σημειώνεται, είναι πολύ περισσότερα από τους κινδύνους. «Στη Μεγάλη Βρετανία που έχουν γίνει 18,1 εκατ. εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο και έχουν παρατηρηθεί μόλις 30 τέτοια περιστατικά. Μέχρι στιγμής η προσέλευση για το εμβόλιο της AstraZeneca βρίσκεται στο 93%, επομένως δεν υπάρχει μόνο διστακτικότητα, αλλά και εμπιστοσύνη». Πάντως, η κ. Πελώνη παραδέχθηκε ότι υπάρχει συνολικά δυσπιστία σε πολίτες άνω των 60 ετών, για όλα τα εμβόλια, και σημείωσε ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να ξεπεραστεί, καθώς τα εμβόλια αποτελούν ασπίδα.
Ακόμη, σχετικά το ενδεχόμενο επιβολής ηλικιακού ορίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε: «Δε νομίζω ότι θα μπει πλαφόν ηλικιακό για AstraZeneca για τους άνω των 60, γιατί όλα τα περιστατικά που βλέπω ότι εξετάζονται στον κόσμο αφορούν σε μικρότερες ηλικίες. Φαντάζομαι πως εάν και εφόσον υπάρξει απόφαση για περιορισμό δεν θα αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες».
Για τη διενέργεια των self test από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου, η κ. Πελώνη έκανε γνωστό ότι έχουν δοθεί μέχρι και την Πέμπτη 126.799 self test. «Υπήρξε μεγάλη ζήτηση. Είναι απαραίτητη η προσέλευση στο σχολείο με αρνητική βεβαίωση. Οι μαθητές των εσπερινών λυκείων θα παραλάβουν τα self test από τους διευθυντές τους».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση τόσο για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό την περίοδο του Πάσχα, όσο και για το εάν θα ανοίξουν οι εκκλησίες. «Όλοι θέλουμε να πάμε στα χωριά μας, ας κάνουμε όμως λίγη υπομονή. Η επιστροφή στην κανονικότητα πρέπει να γίνει βήμα βήμα».
Επιπλέον, η κ. Πελώνη ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος όταν είπε πως θα εξαντλήσει την τετραετία», απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος και υποστήριξε πως «το αντιπολιτευτικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εστιασμένο στην πανδημία».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια» - Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Σπάει καθημερινά τα δικά του ρεκόρ γραφικότητας ο υπουργός Υγείας, μήπως τελικά στόχος του είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες», απαντάει το ΠΑΣΟΚ
31 άτομα μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες - Αμέσως ενεργοποιήθηκε μηχανισμός υποδοχής και παροχής βοήθειας από τις ελληνικές αρχές
Ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την πολιτική του διακήρυξη - Περιγράφει ως «κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα» την σύγκλιση των τριών ρευμάτων της Αριστεράς του 20ού αιώνα
«Η σταδιακή επανένταξη 14 ανακατασκευασμένων συρμών, θα συμβάλει στη μείωση των χρονοαποστάσεων»
«Παραμένω συνεπής, άλλοι άλλαξαν» σημειώνει ο ευρωβουλευτής
Ο χαιρετισμός της τ. Προέδρου της Δημοκρατίας στην παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος 2026
«Είναι μία πρόταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων μικρομεσαίων» σημειώνει η υπουργός Εργασίας
Τι ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες
Ισχυρή αύξηση εισροών το 2025 - Εύθραυστη διεθνής εικόνα και ανησυχία για ποιότητα επενδύσεων
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Παρέμβαση της Αθήνας για το επεισόδιο με τον στολίσκο και αίτημα αποχώρησης ισραηλινών σκαφών
Αντίδραση Λιβανού στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει βέβαιος για ανατροπή των κατηγοριών
Σφοδρή επίθεση για τη στάση του στη Διάσκεψη των Προέδρων - Κατηγορίες για θεσμική διαστρέβλωση
«Δεν είναι δουλειά εισαγγελέα να στηρίζει κατηγορίες με κοπτοραπτική», αναφέρει σε ανάρτησή της
Σφοδρή αντίδραση εισαγγελέων στο αίτημα παραίτησης - Κλιμάκωση έντασης για τις υποκλοπές
Βασίζεται στο διαβιβαστικό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Σφοδρή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - Παρέμβαση προεδρείου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.