- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μείωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 4,9% στο δ΄ τρίμηνο του 2020
Καθώς η κατανάλωση των νοικοκυριών έκανε βουτιά λόγω των lockdown για τον κορωνοϊό
Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της Eurostat, παρουσιάζεται μείωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 4,9%, στο τέταρτο τρίμηνο του 2020
H οικονομία της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε περισσότερο από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία της Eurostat καθώς η κατανάλωση των νοικοκυριών έκανε βουτιά λόγω των lockdown για τον κορωνοϊό.
Η Eurostat ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης μειώθηκε κατά 0,7% σε τριμηνιαία βάση έναντι 0,6% που ήταν η πρώτη εκτίμηση, ενώ σε ετήσια βάση (σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019) μειώθηκε 4,9% έναντι 5% της προηγούμενης εκτίμησης.
Η καθοδική αναθεώρηση προέκυψε κυρίως από την κατανάλωση των νοικοκυριών, η οποία αφαίρεσε 1,6 ποσοστιαίες μονάδες σε τριμηνιαία βάση από τα τελικά στοιχεία του τέταρτου τριμήνου και 4,1 μονάδες από τα ετήσια στοιχεία.
Η αύξηση των αποθεμάτων ενίσχυσε κατά 0,6 μονάδες τα τελικά τριμηνιαία στοιχεία, οι δημόσιες δαπάνες συνέβαλαν επιπλέον 0,1 της μονάδας και οι επενδύσεις 0,3 μονάδες, ενώ το εμπόριο είχε αρνητική συμβολή 0,1 μονάδας.
Τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό έπληξαν επίσης τις θέσεις εργασίας, με την αύξηση της απασχόλησης να επιβραδύνεται στο 0,3% σε τριμηνιαία βάση από 1% στο προηγούμενο τρίμηνο. Στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 υπήρχαν 157,9 εκατομμύρια απασχολούμενοι στην Ευρωζώνη, λιγότεροι κατά 3,1 εκατομμύρια σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Όσον αφορά τις ώρες εργασίας, η απασχόληση συρρικνώθηκε 1,6% στο τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.