Πολιτικη & Οικονομια

Σήμερα οι υπογραφές για τον σταθμό φυσικού αερίου Αλεξανδρούπολης

Παρουσία των Κυριάκου Μητσοτάκη και Μπόικο Μπορίσοφ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης Μπόικο Μπορίσοφ
Κυριάκος Μητσοτάκης Μπόικο Μπορίσοφ © EUROKINISSI

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μπ. Μπορίσοφ οι υπογραφές για τη συμμετοχή της Bulgartransgaz στον σταθμό φυσικού αερίου Αλεξανδρούπολης.

Σήμερα, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 υπογράφεται η ολοκλήρωση της συμφωνίας με την οποία η βουλγαρική εταιρεία Bulgartransgaz θα συμμετέχει στο έργο του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αλεξανδρούπολης.

 

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπόικο Μπορίσοφ θα παραστούν στην τελετή υπογραφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στις 12:30 το μεσημέρι.

Στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε γεύμα που θα παραθέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός προς τιμήν του Βούλγαρου ομολόγου του και των δύο αντιπροσωπειών.

Σημειώνεται ότι η Bulgartransgaz θα αποκτήσει το 20% του κεφαλαίου της Gastrade, μιας ελληνικής εταιρείας κοινής ωφέλειας που αναπτύσσει τον τερματικό σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα (6,2 μίλια) από την πόλη.

Ο σταθμός αποτελείται από μια πλωτή μονάδα ΥΦΑ με χωρητικότητα αποθήκευσης έως 170.000 κυβικά μέτρα (6 εκατομμύρια κυβικά πόδια) και μέγιστη χωρητικότητα αεριοποίησης 22,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα, καθώς και ένα σύστημα αγωγών μήκους 28 χιλιομέτρων.

Το τερματικό αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2022, ενώ οι κύριοι προμηθευτές ΥΦΑ θα είναι οι ΗΠΑ, το Κατάρ και άλλες χώρες.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ