- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τσίπρας: Αποκλειστική ευθύνη Μητσοτάκη το μπάχαλο στον τουρισμό
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην Κέρκυρα
Ο Αλέξης Τσίπρας, από την Κέρκυρα, άσκησε σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και συνολικά στην κυβέρνηση για το «πρωτοφανές μπάχαλο» στον τουρισμό
Προσωπική ευθύνη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το «πρωτοφανές μπάχαλο» στον τουρισμό απέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Κέρκυρα
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε γενικότερα δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για «ανυπαρξία σχεδίου, ασυνεννοησία, ερασιτεχνισμό».
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «δραματική και τραγική» εικόνα σε όλα τα μεγάλα νησιά, για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, επιρρίπτοντας στην κυβέρνηση την ευθύνη για την επιδείνωση της κατάστασης.
Κάλεσε την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη «να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να στηρίξουν τον κόσμο της εργασίας και τις επιχειρήσεις και κυρίως να σταματήσουν αυτό το απίστευτο αλαλούμ σε σχέση με την επανεκκίνηση του τουρισμού». Σε διαφορετική περίπτωση, τόνισε, το φθινόπωρο δεν θα μιλάμε για στήριξη της εργασίας και των επιχειρήσεων, αλλά για οργάνωση συσσιτίων.
«Η εικόνα που προσλαμβάνει κανείς σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας και ιδιαίτερα στα μεγάλα νησιά όπως η Κέρκυρα, είναι μια εικόνα δραματική, εικόνα τραγική για τους εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού, σε όλες τις επιχειρήσεις, αλλά και στου ίδιους τους επιχειρηματίες», δήλωσε μετά από την περιοδεία του στο Κέντρο της πόλης του νησιού.
Είπε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιδεινώσει την κατάσταση αυτή με την ασυνεννοησία, με την έλλειψη σχεδιασμού, τον ερασιτεχνισμό, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου», προσθέτοντας: «Ο εδώ και έναν μήνα υπό ανασχηματισμό υπουργός όσο παραμένει πέφτει από γκάφα σε γκάφα και οδηγεί τον τουρισμό σε κατάσταση τραγική, δραματική».
«Ήταν ούτως ή άλλως δύσκολα τα πράγματα αλλά με την στρατηγική της ανυπαρξίας σχεδίου, με την κατάθεση πρωτοκόλλων την τελευταία στιγμή, με την επίταξη δωματίων για καραντίνα μέσα στις ξενοδοχειακές μονάδες, έχουν δημιουργήσει ένα πρωτοφανές μπάχαλο και για το μπάχαλο αυτό την ευθύνη έχει αποκλειστικά ο κ. Μητσοτάκης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΖΑ. Υποστήριξε ότι Οι αφίξεις θα είναι πολύ περιορισμένες φέτος και θα είναι ακόμα λιγότερες εξαιτίας της «πρωτοφανούς ανυπαρξίας σχεδιασμού».
«Η Κέρκυρα όπως και όλα τα μεγάλα νησιά μας βγάζουν κραυγή αγωνίας, εκπέμπουν SOS, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και πάρα πολλούς μήνες, υπάρχουν εποχικοί εργαζόμενοι που ενδεχομένως να κάνουν 18 μήνες να δουν εργασία και προφανώς δεν μπορούν να επιβιώσουν, γιατί η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μη στηρίξει την εργασία αλλά να επιδοτήσει την αναστολή της», σημείωσε.
Προσέθεσε ότι επίσης οι επιχειρηματίες εκπέμπουν SOS γιατί δεν είχαν την δυνατότητα να έχουν κεφάλαιο κίνησης, γιατί δεν στηρίχθηκαν ουσιαστικά. «Από όλους όσους συζήτησα μαζί τους, ούτε ένας δεν μου είπε ότι κατάφερε να έχει πρόσβαση σε δανεισμό», σχολίασε και έθεσε το ερώτημα: «Όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης πού πήγαν; Σε ποιους πήγαν; Όταν οι τράπεζες δεν έχουν ανοίξει την κάνουλα της ρευστότητας, παρότι διαθέτουν κεφαλαία και χρηματοδοτικαά εργαλεία».
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε το φόβο του ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης δεν συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα και δεν βγει έξω από τη φούσκα της εικονικής πραγματικότητας στην οποία ζει, το φθινόπωρο αν ξανάρθω εδώ ή σε άλλα μεγάλα νησιά μας, στην Ρόδο, στην Κρήτη, δεν θα μιλάμε πια για μέτρα στήριξης της εργασίας ή των επιχειρήσεων, αλλά για οργάνωση συσσιτίων».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αυτή είναι η εικόνα και τόνισε ότι γι' αυτό καλεί για άλλη μια φορά την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό «να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να στηρίξουν τον κόσμο της εργασίας και τις επιχειρήσεις και κυρίως να σταματήσουν αυτό το απίστευτο αλαλούμ σε σχέση με την επανεκκίνηση του τουρισμού».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.