Πολιτικη & Οικονομια

Περικοπές λόγω κορωνοϊού στον οίκο των στρας «Swarovski»

«Η διεθνής αγορά ειδών πολυτελείας έχει πληγεί σκληρά από την κρίση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οίκος «Swarovski»
Οίκ ος «Swarovski» © EPA/GEORGIOS KEFALAS

Απολύσεις προαναγγέλλει ο οίκος Swarovski λόγω κρίσης στις πωλήσεις από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σε περικοπές εκατοντάδων θέσεων εργασίας θα προχωρήσει ο αυστριακός οίκος κοσμημάτων «Swarovski» λόγω μείωσης της ζήτησης και των πωλήσεων ειδών πολυτελείας εν μέσω της πανδημίας.

Δημοσίευμα στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» αναφέρει ότι ο όμιλος «Swarovski» αναμένεται να απολύσει 600 εργαζόμενους, 200 εκ των οποίων στο δυτικό Τιρόλο, την έδρα του οίκου κοσμημάτων.

«Η διεθνής αγορά ειδών πολυτελείας έχει πληγεί σκληρά από την κρίση», επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου της αυστριακής εταιρείας, το οποίο εξηγεί ότι σημειώθηκε «τεράστια πτώση στις πωλήσεις» το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το ένα τρίτο των περικοπών αφορά τον ιστορικό χώρο του «Wattens» στο Τιρόλο, όχι μακριά από το Ίνσμπρουκ, όπου η εταιρεία σκοπεύει να «συγχωνεύσει και να εξορθολογήσει» τις δραστηριότητες μάρκετινγκ και πωλήσεων. «Αυτές οι αλλαγές είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του οίκου Swarovski, που χρονολογείται από το τέλος του 19ου αιώνα», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μπουχμπάουερ, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Το 2019, η Swarovski είχε κύκλο εργασιών ύψους 2,7 δισ. ευρώ.

Ο όμιλος απασχολεί παγκοσμίως 34.500 εργαζομένους με εργοστάσια παραγωγής σε Αυστρία, Ινδία, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Σερβία και Ηνωμένες Πολιτείες.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ