Πολιτικη & Οικονομια

Γιατί δεν απαγορεύουν τελείως το ποδόσφαιρο;

Να γίνει εθνικό μας σπορ το γκολφ που έπαιζε ο Καραμανλής

img_0879.jpg
Αθηναΐς Νέγκα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
© EUROKINISSI SPORTS / MOTION TEAM

Η Αθηναΐς Νέγκα διερωτάται γιατί δεν το καταργούμε εντελώς το ποδόσφαιρο και προτείνει το νέο μας εθνικό σπορ.

Κανείς δεν τολμά μεγάλες αλλαγές στην Ελλάδα. Η σελίδα που διαβάζετε ωστόσο τολμά στην γραμμή του πρωθυπουργού που εξήγγειλε ποδοσφαιρικό μνημόνιο και η σελίδα μας πάει τα πράγματα και λίγο παραπέρα: γιατί δεν το καταργούμε εντελώς το ποδόσφαιρο; Να μην μπορούν να παίξουν ούτε τα παιδάκια στις αυλές του σχολείου. Αν αυτό καταραμένο άθλημα μας δημιουργεί τόσα προβλήματα γιατί δεν το απαγορεύουμε και γιατί δεν γίνεται ποινικό αδίκημα για παράδειγμα η ντρίμπλα; Γιατί δεν διατάζουν μια κατάσχεση-επίταξη κάθε ποδοσφαιρικής μπάλας και όταν μαζευτούν όλες να τις κλωτσήσουν οι ικανότεροι μπαλαδόροι μας με βολέ προς την πλευρά του παλατιού του Ερντογάν, να του σπάσουν τα τζάμια και να κρυώνει μέχρι να βρει τζαμά να τα επισκευάσει;

Αν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου γιατί δεν αφήνουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο διακοπής κάθε δραστηριότητας που παραπέμπει στο ποδόσφαιρο, όπως για παράδειγμα: αυτά τα γκελάκια με το γόνατα στα οποία επιδίδονται κάποιοι φιγουρατζήδες στην παραλία το καλοκαίρι, να αποτελούν λόγο σύλληψης και προσαγωγής. Ας επιστρέψει ο όρος κλάδεμα στην κηπουρική, ας τυπωθούν επιτελούς οι κίτρινες κάρτες με καλλιγραφική γραμματοσειρά, τα ονόματα των διαιτητών και τα στοιχεία επικοινωνίας τους ώστε εφεξής να μπορούν να τις βγάζουν μόνο όταν συστήνονται. Όσο για τις κόκκινες, ας χρησιμοποιηθούν για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που πλησιάζει.

Με λίγες τρύπες κάθε γήπεδο ποδοσφαίρου μετατρέπεται σε γήπεδο γκολφ, το χορτάρι μπορεί να μαραθεί, για αυτό θα προνοήσουμε καθώς θα χρειαστεί νέες ποτιστικές εγκαταστάσεις τώρα που δεν θα το φτύνουν τόσοι μαντράχαλοι αναίτια έπειτα από κάθε σπριντ.

Ας κρατήσουμε τους φανατικούς σε κάποιες θύρες, τα καπνογόνα και τα υβριστικά συνθήματα σε κάθε αγώνα γκολφ – έτσι θα επιτύχουμε την εισαγωγή πάθους σε ένα κατά τα αλλά άνευρο σπορ.

Γιατί να μη χρησιμοποιηθούν οι ποδοσφαιρικές κάλτσες κανονικά; Δεν πέφτουν, δεν ζαρώνουν, είναι ζεστές, ας φορεθούν λοιπόν με κοστούμι, δεν υπάρχει άντρας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που να μην το έχει σκεφτεί όταν δεν βρίσκει το πρωί κανονικές κάλτσες στο συρτάρι του. Γιατί η κοινωνία μας να είναι τόσο υποκριτική; Το ποδόσφαιρο φταίει για όλα ή μάλλον όλο το ποδόσφαιρο, πώς δεν το είχαμε σκεφτεί μέχρι τώρα;

Τέλος ας γίνει το χάντμπολ το εθνικό μας σπορ, το άθλημα που δημιουργήθηκε ώστε κάθε άμπαλο παιδί που δεν μπορούσε να παίξει ούτε ποδόσφαιρο, ούτε μπάσκετ μα ούτε και βόλεϊ, να βρίσκει μια γωνία στον κόσμο των σπορ. Αν γίνουν οι αδικημένοι χειροσφαιριστές οι νέοι σούπερ σταρ μας. Εκεί που δεν τους έδινε σημασία κανείς ας τους λατρέψουμε, να αρχίσουν να δίνονται εκατομμύρια για τις μεταγραφές τους, θα χρειαστεί μόνο να συνηθίσουμε αυτό το ανυπόφορο τρίξιμο των παπουτσιών τους στο παρκέ όταν τρέχουν να σουτάρουν και να είστε σίγουροι πως το χάντμπολ θα το αγαπήσουμε.. όπως ακριβώς αγαπάμε το ποδόσφαιρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ