Πολιτικη & Οικονομια

Έτοιμες για τις δοκιμασίες αντοχής οι τράπεζες σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
61192-122253.jpg

Σε καλή κατάσταση βρίσκεται το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, αλλά και σε Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρο, και δεν προβλέπονται εκπλήξεις κατά τις δοκιμασίες αντοχής που θα διενεργήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αργότερα μέσα στη φετινή χρονιά, εκτιμά ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι οι πέντε χώρες ωφελούνται από αύξηση των εξαγωγών και επιστροφή σε οικονομική ανάκαμψη, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία συνέχισης στην οδό των μεταρρυθμίσεων. «Οι τράπεζες των χωρών που βρίσκονται σε πρόγραμμα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση», σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ και πρόσθεσε, «εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες εκπλήξεις στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κύπρο. Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα και την Ιρλανδία».

Όπως επισημαίνει το Reuters, οι δοκιμασίες αντοχής τις οποίες πρόκειται να διενεργήσει η ΕΚΤ σε περισσότερες από 120 τράπεζες έως το επόμενο φθινόπωρο, αναμένεται να οδηγήσουν σε περισσότερη διαφάνεια αναφορικά με τα χορηγικά χαρτοφυλάκιά τους και τα λοιπά στοιχεία ενεργητικού τους. Σήμερα Δευτέρα, διεξάγεται στη Φραγκφούρτη, έδρα της ΕΚΤ, συνάντηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων από τα 18 κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ, με στόχο τον προσδιορισμό λεπτομερειών σχετικά με το επόμενο στάδιο των δοκιμασιών αυτών.

Γ.Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άκης Σκέρτσος
Άκης Σκέρτσος: Έγινε πράγματι η Ελλάδα «Βουλγαρία» στους μισθούς; Η απάντηση είναι όχι

«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει

Μητσοτάκης: Υπόδειγμα σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου
Μητσοτάκης: Υπόδειγμα σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY