Πολιτικη & Οικονομια

Ένοχος ο Π. Πολάκης για συκοφαντική δυσφήμιση της Βίκυς Σταμάτη

Πόσα θα κληθεί να καταβάλει ως αποζημίωση ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παύλος Πολάκης
Παύλος Πολάκης/©INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Νέα καταδίκη για τον Παύλο Πολάκη -αυτήν τη φορά για συκοφαντική δυσφήμιση της Βίκυς Σταμάτη.

Δεν πέρασαν λίγες ημέρες από την καταδίκη Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Σταμάτη Πουλή του ΚΕΕΛΠΝΟ και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζεται σε νέα υπόθεση –αυτήν τη φορά για σχόλιό του για τη Βίκυ Σταμάτη. Ο κ. Πολάκης είναι υποχρεωμένος να καταβάλει αποζημίωση 2.000 ευρώ στη σύζυγο του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως ενημερώνει ο συνήγορος υπεράσπισής της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Καταδίκη τέως Υπουργού Υγείας Πολάκη για εξύβριση της Βίκυς Σταμάτη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (υπ' αριθμ. 2327/2019 απόφαση). Το Δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 2.000€ στην εντολέα της «Δικηγορικής Εταιρίας Νίκος Αγαπηνός» Βίκυς Σταμάτη για την υβριστική ανάρτηση του τέως Υπουργού Υγείας νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής και 500€ δικαστικά έξοδα εξαιτίας της ήττας του.

Η απόφαση δικαίωσε ηθικά απολύτως την κυρία Σταμάτη, αναγνωρίζοντας ότι «προέκυψε σαφώς σκοπός εξύβρισης, αφού σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν οι εκφράσεις του και ο τρόπος διατύπωσής τους κατά το ύφος τους με την δημόσιο λόγο με τον οποίο πρέπει να εκφράζεται δημοσίως ένας πολιτικό. Αναγνωρίστηκε μάλιστα η παράνομη και υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας της ενάγουσας ως προς την τιμή και υπόληψή της».

Η απόφαση έλυσε και το φλέγον νομικό ζήτημα, εάν χρειάζεται ο προσβληθείς από ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα να επιδίδει κατά πρώτον εξώδικο στον εναγόμενο, ζητώντας την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστην όπως επιβάλλεται στον έντυπο τύπο και στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Το Δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι δεν έχει ανάλογη εφαρμογή η ανωτέρω δικονομική πρόβλεψη όταν η προσβολή τελείται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης «facebook» καθότι ο σκοπός των αναρτήσεων του χρήστη δεν συνάδει με τον σκοπό των ενημερωτικών δημοσιεύσεων στον έντυπο τύπο και στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ