- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένοχος ο Π. Πολάκης για συκοφαντική δυσφήμιση της Βίκυς Σταμάτη
Πόσα θα κληθεί να καταβάλει ως αποζημίωση ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ
Νέα καταδίκη για τον Παύλο Πολάκη -αυτήν τη φορά για συκοφαντική δυσφήμιση της Βίκυς Σταμάτη.
Δεν πέρασαν λίγες ημέρες από την καταδίκη Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Σταμάτη Πουλή του ΚΕΕΛΠΝΟ και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζεται σε νέα υπόθεση –αυτήν τη φορά για σχόλιό του για τη Βίκυ Σταμάτη. Ο κ. Πολάκης είναι υποχρεωμένος να καταβάλει αποζημίωση 2.000 ευρώ στη σύζυγο του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως ενημερώνει ο συνήγορος υπεράσπισής της.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
Καταδίκη τέως Υπουργού Υγείας Πολάκη για εξύβριση της Βίκυς Σταμάτη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (υπ' αριθμ. 2327/2019 απόφαση). Το Δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 2.000€ στην εντολέα της «Δικηγορικής Εταιρίας Νίκος Αγαπηνός» Βίκυς Σταμάτη για την υβριστική ανάρτηση του τέως Υπουργού Υγείας νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής και 500€ δικαστικά έξοδα εξαιτίας της ήττας του.
Η απόφαση δικαίωσε ηθικά απολύτως την κυρία Σταμάτη, αναγνωρίζοντας ότι «προέκυψε σαφώς σκοπός εξύβρισης, αφού σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν οι εκφράσεις του και ο τρόπος διατύπωσής τους κατά το ύφος τους με την δημόσιο λόγο με τον οποίο πρέπει να εκφράζεται δημοσίως ένας πολιτικό. Αναγνωρίστηκε μάλιστα η παράνομη και υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας της ενάγουσας ως προς την τιμή και υπόληψή της».
Η απόφαση έλυσε και το φλέγον νομικό ζήτημα, εάν χρειάζεται ο προσβληθείς από ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα να επιδίδει κατά πρώτον εξώδικο στον εναγόμενο, ζητώντας την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστην όπως επιβάλλεται στον έντυπο τύπο και στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Το Δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι δεν έχει ανάλογη εφαρμογή η ανωτέρω δικονομική πρόβλεψη όταν η προσβολή τελείται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης «facebook» καθότι ο σκοπός των αναρτήσεων του χρήστη δεν συνάδει με τον σκοπό των ενημερωτικών δημοσιεύσεων στον έντυπο τύπο και στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Ξεκινά η διαδικασία - Σχέδιο για σύγχρονο κόμβο logistics, ναυπηγικής και ενέργειας
Εντός Ιουνίου ξεκινά το πρόγραμμα των 500 εκατ. ευρώ - Κάλυψη δαπανών έως 95%
Πολιτική αντιπαράθεση μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας
Η έγκριση βασίστηκε σε συγκοινωνιακή μελέτη και προκαταρκτική μελέτη βιωσιμότητας
Η ανάρτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη σύγκρουση που ξέσπασε μετά το πρωτοσέλιδο του Documento
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.