- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία»
Την υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν επικυρώνει η Ευρωπαϊκή Αριστερά
Το 2014 θα είναι χρονιά πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έρχεται στην εξουσία, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο 4ο συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που πραγματοποιείται στη Μαδρίτη. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι υποψήφιος εκ μέρους του κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν.
Στην ομιλία του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «κάθε μέρα που περνά, τα λεγόμενα μνημόνια αποδεικνύεται πως είναι λεπτομερείς οδηγοί φτώχειας και οικονομικού ελέγχου από τους δανειστές», οδηγώντας σε ανθρωπιστική κρίση 2 εκατομμύρια Έλληνες που «δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους, όπως τροφή με κρέας και επαρκή θέρμανση».
Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι μια νομισματική ένωση αδιάφορη προς την κοινωνία και ευαίσθητη μόνον στις ανάγκες του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου είναι μια νομισματική ένωση επιρρεπής προς την αβεβαιότητα, την αστάθεια και την κρίση, καθώς και ότι για να επιβιώσει η Ευρώπη, χρειάζεται αναδιανομή και αλληλεγγύη.
Ανέφερε, επίσης, ότι «το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο είδε την κρίση ως ευκαιρία για να ξαναγράψει τη μεταπολεμική πολιτική οικονομίας της Ευρώπης. Γι' αυτό το λόγο απορρίπτει την πρότασή μας για Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Χρέους, κατά το πρότυπο της Διάσκεψης του Λονδίνου για τη Γερμανία το 1953, ώστε να δώσει οριστική και βιώσιμη συλλογική λύση στο πρόβλημα. Γι' αυτό το λόγο το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο -εκούσιος όμηρος της κυρίας Μέρκελ- εμμένει στην επιβολή πολιτικών που έχουν επιδεινώσει το αρχικό πρόβλημα σε ολόκληρο το Νότο της Ευρωζώνης».
Όσον αφορά την υποψηφιότητά του, τη χαρακτήρισε «εντολή ελπίδας και αλλαγής για την Ευρώπη, προσκλητήριο δημοκρατίας στο οποίο κάθε γενιά αξίζει να συμμετάσχει, το οποίο κάθε γενιά δικαιούται να ζήσει».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για κράνος και όριο ηλικίας
Η μεγαλύτερη επένδυση αποχέτευσης στην Ελλάδα με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος της δεκαετίας
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Γιατί έκλεισαν οκτώ Δημοτικά
«Αυτό που έγινε σε εσάς θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη αγγίζει τα 2,22 ευρώ το λίτρο
«Η ΔΕΘ θα είναι ο καθρέφτης της αλήθειας για όλους»
Σε ποιους τομείς επιβάλλεται η διακοπή εργασιών και πώς προστατεύονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου
Ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση
Οι 5+1 παρεμβάσεις για την δημόσια παιδεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τη ΝΔ - Πυρά για 13η σύνταξη, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
Προς ψήφιση και οι νέες διατάξεις για τα πατίνια
Από τον Ντέιβιντ Κάμερον και την Τερέζα Μέι μέχρι τον Κιρ Στάρμερ και τον Αντι Μπέρναμ
Συστρατεύεται με την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα
Πολύ υψηλή συμμετοχή με 43.500 δικαιούχους
H απόφαση ελήφθη σε συνέχεια των αρχειοθετήσεων υποθέσεων από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Πόσοι είναι οι επιδοτούμενοι άνεργοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.