- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Θερμό» επεισόδιο Βαξεβάνη – Μητσοτάκη
Αφορμή τα συλλυπητήρια στην οικογένεια Χριστόφια!
Η παρατήρηση του Κώστα Βαξεβάνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή το θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια.
Ο πολυβραβευμένος αποκαλυπτικός δημοσιογράφος σ. Κώστας Βαξεβάνης, δεν υπηρετεί μόνο την «Δημοσιογραφία όπως Πρέπει να Είναι», αλλά με τα μπουρλοτιέρικα γραπτά του επιδιώκει να συντρίψει και όλες τις εκφάνσεις του τέρατος του νεοφιλελευθερισμού. Ως γνήσιος επαναστάτης Ποπολάρος, λίγη σημασία δίνει στις αστικές συμπεριφορές και τις ψευτοευγένειες, γι’ αυτό και κάνει πολιτική ακόμα και στις κηδείες. Με αφορμή τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια, ανέβασε ένα καταγγελτικό tweet, όπου κάνει αυστηρή παρατήρηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί συλλυπήθηκε την οικογένειά του απελθόντος εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια.
Αν δεν αντιλαμβάνεστε το απαράδεκτο και προκλητικό για τους αγώνες του λαού μας λεκτικό λάθος με την πρώτη, αυτό σημαίνει ότι το μυαλό σας έχει στουμπώσει από το σανό των μένουμευρωπαίων. Όσοι όμως είναι γνήσια βλαστάρια της Δρακογενιάς και έχουν φάει τα νιάτα τους στη βιοπάλη μαθαίνοντας γράμματα στις κόβες και τις ταβέρνες, αμέσως κατάλαβαν ότι το προσβλητικό ατόπημα κρύβεται στη φράση «θερμά συλλυπητήρια». Σύμφωνα με την άποψη του εναλλακτικού Μπαμπινιώτη της Αριστεράς και της Προόδου, η έκφραση θερμών συναισθημάτων ταυτίζεται αποκλειστικά με την χαρά, γι’ αυτό και υποδεικνύει στον Μητσοτάκη ότι για να περάσει στην επόμενη φάση, έπρεπε να πει «ειλικρινή συλλυπητήρια».
Για να μη μακρηγορούμε, θεωρούμε ότι η παρατήρηση του σ. Βαξεβάνη είναι σωστή, απλώς την τοποθέτησε σε λάθος χρόνο. Επίσης είμαστε σίγουροι ότι ο σύντροφος ήταν το ίδιο αυστηρός και με τον πρωθυπουργό του, ο όποιος έχει χρησιμοποιήσει δεκάδες φορές την ίδια έκφραση!
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα tweets που διορθώνουν και τον σ. Τσίπρα υπάρχουν κάπου κρυμμένα, ίσως σε κάποιες από τις κατακόμβες που ανακαλύπτει η «Δημοσιογραφία όπως Πρέπει να Είναι».
ΥΓ 1: Όπως εκτιμούν αντικειμενικοί παρατηρητές της πολιτικής μας ζωής, μετά από αυτό το tweet, αλλάζουν άρδην οι πολιτικές ισορροπίες και κλείνει η ψαλίδα. Να δείτε ότι επιτέλους θα επιβεβαιωθεί το γκάλοπ του Documento που προέβλεπε ότι η διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους.
ΥΓ 2: Το Documento έγραφε για πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. Επειδή ο εκδότης του ταυτίζει το «θερμό» με την «χαρά», προφανώς εννοεί ότι πρόκειται για μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρή επίδοση της ελληνικής οικονομίας – Επενδύσεις +9%, μισθοί +6,6% και βελτίωση εμπορικού ισοζυγίου
Kαταβάλλονται 70 εκατ. ευρώ σε 73.000 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη νέα ρύθμιση που θα ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές
Κλιμάκωση ΗΠΑ - Ιράν και φόβοι για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ ωθούν το Brent σε νέα άνοδο
Συντονισμένη επιχείρηση της ΔΙ.Μ.Ε.Α. και της ΕΛ.ΑΣ. σε Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Κόρινθο και Κατερίνη
Η υπουργός παρουσιάζει την ψηφιακή δράση που στοχεύει στην εκπαίδευση 10.000 ωφελούμενων
Ιστορικό ρεκόρ στην ασφαλιστική αγορά με παραγωγή άνω των 6 δισ. ευρώ και πρόστιμα 55 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες
«Ανέδειξε τον πολιτισμό σε κεντρικό στοιχείο για την Ελλάδα της Αλλαγής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Με αφορμή τη μεταφορά πυραύλων Patriot στην Κάρπαθο
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
«Το μήνυμα των 200 της Καισαριανής ήταν ένα, η ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Για την Ελλάδα, ο πόλεμος αποτελεί ταυτόχρονα απειλή και ευκαιρία
Πώς η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της κυβέρνησης και η μετατόπιση της κοινής γνώμης επαναφέρουν το δίλημμα της κυβερνησιμότητας στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής
«Δεν είχαμε ενημέρωση των Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ
Ιδιωτική δωρεά καλύπτει μηνιαία ενίσχυση για γιατρούς σε 47 νησιά έως 4.000 κατοίκους
«Δύσκολα θα υπάρξει αντίρρηση», ανέφερε σε συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Λεμεσού
Τέσσερα F-16, ATR-72, CN-235 και UAV πέταξαν στο Αιγαίο – Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.