- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκλογές 2019: Πρώτος ψήφισε ο υφ. Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης
Αισιόδοξος ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά κατά την εκλογική διαδικασία
Πρώτος ψήφισε ο υφυπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης σε εκλογικό κέντρο στην Καλαμάτα.
«Είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά», τόνισε, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί στην Καλαμάτα, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
Ο κ. Χαρίτσης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, στα εκλογικά τμήματα 135Α και 135Β.
«Είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος καλείται να διοργανώσει μία τετραπλή εκλογή με τέσσερις ταυτόχρονες κάλπες. Έχει προηγηθεί μία πολύ σημαντική, κοπιώδης θα έλεγα προεργασία, στο υπουργείο Εσωτερικών, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού που είναι επιφορτισμένο με την προετοιμασία των εκλογών» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.
Όπως είναι άλλωστε γνωστό, οι εκλογές αυτές θα διεξαχθούν για πρώτη φορά σε δύο τμήματα προς διευκόλυνση των ψηφοφόρων, αλλά και των δικαστικών αντιπροσώπων. Έχουμε προχωρήσει σε μία σειρά από άλλες τεχνικές βελτιώσεις, έτσι ώστε το έργο των ανθρώπων που εργάζονται σήμερα, δηλαδή των δικαστικών αντιπροσώπων και των μελών των εφορευτικών επιτροπών, να γίνει πιο εύκολο».
Αναφερόμενος στις σημερινές εκλογές, τόσο για το Ευρωκοινοβούλιο, όσο και για την αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε: «Σήμερα είναι μία πολύ κρίσιμη πολιτική διαδικασία. Πολύ κρίσιμη καταρχάς για την Ευρώπη. Μία Ευρώπη, η οποία, είτε θα γίνει πιο κοινωνική και πιο δημοκρατική είτε θα πάψει να υπάρχει και οι ευρωπαϊκοί λαοί καλούνται να πάρουν ιστορικές αποφάσεις.
Επίσης, είναι μία κρίσιμη εκλογική μάχη για την αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε στα νέα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια να εκφράζονται με γνήσιο τρόπο η βούληση και η επιθυμία των τοπικών κοινωνιών και να πάψει να ισχύει η αρχή του ενός ανδρός που πολλές φορές είδαμε στο παρελθόν.
Βεβαίως είναι μία πολύ κρίσιμη πολιτική μάχη για να συνεχιστεί η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την κυβέρνηση όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την επούλωση των πληγών της κρίσης, για την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της ελληνικής οικονομίας και για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στους Έλληνες πολίτες.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες πολίτες έχοντας επίγνωση της ιστορικότητας αυτής της εκλογής θα προσέλθουν μαζικά στην κάλπη, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι την ιστορία την γράφουν οι παρόντες και μόνο και θα δώσουν σε αυτά τα πολύ κρίσιμα διλήμματα μία ξεκάθαρη προοδευτική, αριστερή και αντιφασιστική απάντηση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης ανέλυσε τη στρατηγική κατά της παραπληροφόρησης στο Φόρουμ Δελφών
Η ΔΥΠΑ παρατείνει την προθεσμία - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών
Αποκαλύψεις για παράνομες επιδοτήσεις, «λευκές» δηλώσεις πόθεν έσχες και ελέγχους δισεκατομμυρίων
Απάντηση της υπουργού Τουρισμού στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων στον Guardian
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στρατηγική συμμαχία με Μακρόν και ιστορική μείωση του δημόσιου χρέους
Στο τραπέζι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η νέα μείωση εισφορών για ενίσχυση της αγοράς
Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ισχυρή αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος και ιδιωτικής κατανάλωσης
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.