Πολιτικη & Οικονομια

Πάει για αργότερα η έκδοση του 7ετους ομολόγου - Τι συνέβη

Ποια δεδομένα δημιουργούν «δεύτερες σκέψεις» στο οικονομικό επιτελείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ευκλείδης Τσακαλώτος/©INTIMENEWS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Πώς το πακέτο μέτρων Τσίπρα επηρεάζει το σχέδιο για έκδοση του 7ετούς ομολόγου.

Προς αναβολή φαίνεται να πηγαίνει η έκδοση του 7ετούς ομολόγου, καθώς το αρνητικό κλίμα στις αγορές -που ωθεί προς τα πάνω τις αποδόσεις του 5ετούς και 10ετούς- λειτουργεί αποτρεπτικά για μια νέα έξοδο. Το οικονομικό επιτελείο ζυγίζει τα δεδομένα που διαμορφώνονται στο εξωτερικό λόγω της «ρήξης» στις διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.

Ένα ακόμη δεδομένο που αλλάζει τον αρχικό προγραμματισμό του ΥΠΟΙΚ για την «τελευταία έκδοση», με την οποία συμπληρώνεται το ποσό των 7 δισ. ευρώ που αφορούν τον δανεισμό για το 2019, είναι η επιφυλακτικότητα που προκάλεσε το πρόσφατο πακέτο μέτρων από την κυβέρνηση. Το κλίμα δεν φαίνεται να φτιάχνει ούτε μετά την επιβεβαίωση από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Τζέρι Ράις ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στην πρόωρη εξόφληση των δανείων της προς το Ταμείο.

Σύμφωνα με το capital.gr, το πλέον αποτρεπτικό στοιχείο για την έκδοση είναι η απόφαση του ΥΠΟΙΚ/ΟΔΔΗΧ να αποφύγει τη δημιουργία εγκλωβισμένων επενδυτών με ένα νέο ομόλογο που θα μπορούσε να «κοστίσει» σε όσους το επιλέξουν ως άμεση επένδυση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ