- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΤτΕ: Aυξήθηκε η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια
Η αύξηση της ζήτησης για στεγαστικά δάνεια οφείλεται στη βελτίωση των προοπτικών της αγοράς κατοικίας
Αυξημένη ζήτηση για στεγαστικά δάνεια παρατηρήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Όπως προκύπτει από την έρευνα της Τραπέζης της Ελλάδος, γενικότερα η ζήτηση για δάνεια προς νοικοκυριά αυξήθηκε σε σχέση με το δ΄τρίμηνο του 2018, γεγονός που δεν είχε προβλεφθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Η αύξηση της ζήτησης για στεγαστικά δάνεια οφείλεται στη βελτίωση των προοπτικών της αγοράς κατοικίας, δεδομένου και του αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος από κατοίκους εξωτερικού, ενώ η αύξηση στη ζήτηση καταναλωτικών δανείων οφείλεται στη βελτίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και στις αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης για αγορές διαρκών καταναλωτικών αγαθών.
Παράλληλα, η συνολική ζήτηση δανείων από τις επιχειρήσεις αυξήθηκε κυρίως όσον αφορά τα μακροπρόθεσμα δάνεια προς μεγάλες επιχειρήσεις. Οι παράγοντες που συνετέλεσαν στην αύξηση της ζήτησης ήταν η αυξημένη ανάγκη χρηματοδότησης των ΜΧΕ για πάγιες επενδύσεις καθώς και για να χρηματοδότηση/αναδιάρθρωση χρέους. Το επόμενο τρίμηνο, η συνολική ζήτηση δανείων από τις ΜΧΕ αναμένεται να παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη, με εξαίρεση τα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, των οποίων η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί ως ένα βαθμό.
Όσον αφορά στα κριτήρια και τούς όρους χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, αλλά και τα νοικοκυριά, από την έρευνα προκύπτει ότι παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2018 εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου. Επιπλέον, οι τράπεζες αναμένουν ότι τα κριτήρια γενικά θα παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2019.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε για τις φερόμενες πιέσεις από την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ υπέρ αμερικανικών φαρμακευτικών
Με βελτιωτικές αλλαγές εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για φορολογία και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις
Το ΠΑΣΟΚ ζητά ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για ΕΥΠ και Δικαιοσύνη
Όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο αναμένεται να ανακοινώσουν ξεχωριστά αποτελέσματα
Η πρώην Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη καταγγέλλει μηχανισμούς, ίντριγκες και πολιτικούς εκβιασμούς
Η αναπληρώτρια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στην επικαιρότητα με δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις
θεσμοθετείται για πρώτη φορά ο ρόλος του «Συντονιστή χρήσης ΤΝ» σε κάθε σχολική μονάδα
Για προσωπική δικαίωση κάνουν λόγο η βουλευτής Χανίων της ΝΔ και η κόρη της
Μήνυμα υπέρ της πρόληψης και του εμβολιασμού από τον Άδωνι Γεωργιάδη και την Ειρήνη Αγαπηδάκη
Αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Σημαντική η ολοένα και αυξανόμενη ελληνική κοινότητα στη Βρετανία
Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Κροάτη ομόλογό του, Γκόρνταν Γκέρλιτς Ράντμαν
Για μία πολύ σημαντική εκσυγχρονιστική πρωτοβουλία κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομίας
Εκδήλωση στις Βρυξέλλες-Έμφαση σε επιστροφές, φύλαξη συνόρων και ευρωπαϊκή συνεργασία
Η λίστα με τις πληρωμές που θα γίνουν
Μήνυμα ενότητας και ισότητας έστειλε ο υπουργός Άμυνας
«Οι εκλογές θα κριθούν από το ποιος μπορεί να εγγυηθεί σταθερότητα»
Πότε πληρώνεται η δεύτερη δόση
Βιώσιμος τουρισμός, πρωτογενής τομέας, ανώτατη εκπαίδευση οι μοχλοί ανάπτυξης της Κρήτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.