Πολιτικη & Οικονομια

Εθελοντές ενημερώνουν τον κόσμο για τις Ευρωεκλογές στο Σύνταγμα

Μια πρωτοβουλία μακριά από τα κόμματα με σύνθημα «Αυτή τη φορά ψηφίζω»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο / © Pixabay

Από σήμερα Δευτέρα και μέχρι την Κυριακή 10 Μαρτίου εθελοντές της πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «αυτήτηφοράψηφίζω.eu» θα βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος και θα ενημερώνουν τους πολίτες για τις ευρωπαϊκές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Οι εθελοντές θα βρίσκονται στο περίπτερο του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Αθηναίων καθημερινά από τις 10:00 έως τις 19:00.

Η εν λόγω δράση είναι μέρος της ενημερωτικής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, με σύνθημα «Αυτή τη φορά ψηφίζω».

Σημειώνεται ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα «Αυτή τη φορά ψηφίζω» είναι ένα μη κομματικό εργαλείο μέσω του οποίου ο ευρωπαίος πολίτης μπορεί να συμμετάσχει στην προσπάθεια ενημέρωσης και κινητοποίησης όλο και περισσότερων πολιτών πλησιάζοντας προς τις Ευρωεκλογές του Μαΐου. 

Για όποιον το επιθυμεί, η πλατφόρμα του δίνει τη δυνατότητα να γίνει εθελοντής, διαδικτυακά ή στην τοπική του κοινότητα. Ως εθελοντής μπορεί να βοηθήσει τη διαδικτυακή ομάδα ή την τοπική του ομάδα με τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται ενόψει των εκλογών, ενώ μπορεί ακόμη και να οργανώσει μια εκδήλωση για την προώθηση της ψήφου και της ενεργούς συμμετοχής στις Ευρωπαϊκές Εκλογές.

Η Ελλάδα αριθμεί περισσότερους από 800 εθελοντές ανά την επικράτεια, που διαδίδουν το μήνυμα των Ευρωπαϊκών Εκλογών. Οι εθελοντές, μέσω της δικής τους προσπάθειας, μπορούν να μοιραστούν το μήνυμα και να ενισχύσουν τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών στην ΕΕ, προς όφελος όλων μας.

Συνολικά έχουν εγγραφεί σε αυτή την πλατφόρμα πάνω από 180.000 Ευρωπαίοι, ενώ στην Ελλάδα οι εγγεγραμμένοι ξεπερνούν τους 4.900.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικό πολεμικό πλοίο
Αναβολή ψήφισης του τουρκικού νομοσχεδίου για τη Γαλάζια Πατρίδα: Στρατηγικός ελιγμός ή αλλαγή στρατηγικής;

Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.

Ολομέλεια της Βουλής
Η παροχολογία ως υποκατάστατο πολιτικής

Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY