- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποινικές διώξεις για τα «επισφαλή» δάνεια της Attica Bank
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από πόρισμα και μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος
Η Εισαγγελία Διαφθοράς προχώρησε στην απαγγελία ποινικών διώξεων κακουργηματικού χαρακτήρα για τα δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων της ATTICA BANK, τα οποία φέρονται να χορηγήθηκαν με επισφαλείς εγγυήσεις.
Ειδικότερα, οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Πολυκράτης άσκησαν διώξεις για απιστία πρώην μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας καθώς και για ηθική αυτουργία στην απιστία σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων πέντε εταιρειών που πήραν τα δάνεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ότι προκλήθηκε ζημία στην περιουσία της τράπεζας από πέντε δάνεια συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, την περίοδο από το 2011 ως το 2015.
Τα εν λόγω δάνεια φαίνεται να χορηγήθηκαν στις εμπλεκόμενες εταιρείες, οι οποίες είχαν χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση, με επιτόκιο πολύ χαμηλότερο από το προβλεπόμενο και με μηδενική ή μερική εξασφάλιση.
Δύο περιπτώσεις δανείων σε εταιρείες αρχειοθετήθηκαν καθώς οι εμπλεκόμενοι είχαν αποπληρώσει ολοσχερώς τα χρέη τους.
Η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από πόρισμα και μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είχε διαπιστώσει συστηματική χορήγηση των επίμαχων επισφαλών δανείων από την Τράπεζα Αττικής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.