Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας: «Το φίδι βγήκε από το αυγό του»

«Και μας απειλεί όλους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49543-101734.jpg

«Το φίδι βγήκε από το αυγό του και μας απειλεί όλους», προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις του στο σημερινό φύλλο της αυστριακής εφημερίδας «Ντι Πρέσε», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου από την ενίσχυση του δεξιού εξτρεμισμού. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ως μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θεωρεί τη Γερμανία, ούτε μια νέα εκλογική νίκη των συντηρητικών εκεί, αλλά την άνοδο των ακροδεξιών, κάτι που ήδη διαφαίνεται στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψή του πως η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε χειρότερη κατάσταση από ότι πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, όταν το συνολικό χρέος της χώρας βρισκόταν στο 110% του ΑΕΠ και σήμερα είναι στο 170%, 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι, 60% των νέων δεν έχουν εργασία και παρόλα αυτά η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιμένει στη συνέχιση αυτού του προγράμματος λιτότητας.

Επισήμανε μάλιστα πως οι ΗΠΑ οι ΗΠΑ έχουν βαδίσει έναν καλύτερο δρόμο, χαρακτηρίζοντας τη χρηματοπιστωτική πολιτική της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας ως πρότυπο για την Ευρώπη.Ο ίδιος πιστεύει πως, στην πρόσφατη συνάντησή του με το μέλος του διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Γεργκ 'Ασμουσεν αναγνώρισε ότι η πολιτική λιτότητας έχει φθάσει στα όριά της.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», υποσχέθηκε πως η εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα "Νew Deal" για όλη την Ευρώπη

Η λύση για την Ελλάδα και για τον ευρωπαϊκό Νότο, είναι η αναδιάρθρωση του χρέους και ένα πρόγραμμα ανάπτυξης», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα.

Ως προς την αποκατάσταση των εγκλημάτων των ναζιστών στην Ελλάδα, και λόγω της εκ νέου ανόδου της ακροδεξιάς, επισήμανε πως το θέμα δεν αφορά μόνον τους Ελληνες, αλλά όλους τους Ευρωπαίους και σε αυτό θα πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία.

Κ. Τ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ