Πολιτικη & Οικονομια

Ικανοποίηση στην Κύπρο

Για την εκταμίευση της νέας δόσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
49188-101031.jpg

Το πράσινο φως για την εκταμίευση του δικού του μεριδίου στο πλαίσιο της συμφωνίας στήριξης της Κύπρου, έδωσε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση της απόδοσής της στο πλαίσιο του τριετούς οικονομικού προγράμματος. 

Όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ, η ολοκλήρωση της αξιολόγησης επιτρέπει την εκταμίευση μέρους της συνολικής δικής του δόσης ύψους 891 εκ. SDR (περίπου 1 δις. ευρώ), εγκρίνοντας επομένως για τώρα το ποσό των 169,4 εκ. ευρώ, σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική». Η δόση αποτελεί μέρος από το συνολικό ποσό των 10 δις. ευρώ του δανείου της Κύπρου.

Το Συμβούλιο ενέκρινε επίσης το αίτημα των κυπριακών αρχών για την τροποποίηση των κριτηρίων απόδοσης που αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους για το Σεπτέμβριο της τρέχουσας χρονιάς.

Γ.Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY