- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Πώς αμείβεται η 25η Μαρτίου για όσους εργαστούν στην αργία
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
Εργασία την 25η Μαρτίου, ποια είναι η αμοιβή για τους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα, αναλυτικός οδηγός
Υποχρεωτική αργία είναι η 25η Μαρτίου. Σύμφωνα με τον αναλυτικό οδηγό των ΓΣΕΕ/ΚΕΠΕΑ, απαγορεύεται κάθε βιομηχανική, βιοτεχνική, εμπορική δραστηριότητα, καθώς και η απασχόληση των μισθωτών. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν την Κυριακή.
Για τους μισθωτούς στον ιδιωτικό τομέα που αμείβονται με ημερομίσθιο και εργαστούν την 25η Μαρτίου, θα πρέπει να λάβουν το καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75%, που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.
Εργασία την 25η Μαρτίου, τι ισχύει για όσους εργαζόμενους αμείβονται με μισθό
Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται με μισθό, ισχύουν τα ακόλουθα:
- Όσοι μισθωτοί εργαστούν σε επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και αργίες, δικαιούνται προσαύξηση 75% που υπολογίζεται στο νόμιμο ωρομίσθιό τους, για όσες ώρες απασχοληθούν. Δεν προβλέπεται άλλη αμοιβή, καθώς η αμοιβή για την αργία περιλαμβάνεται στον μηνιαίο μισθό.
- Όσοι μισθωτοί απασχοληθούν σε επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και τις αργίες, δικαιούνται να λάβουν το 1/25 καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75%, η οποία υπολογίζεται στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.
Προσοχή! Στην περίπτωση που δεν λειτουργήσει η επιχείρηση την 25η Μαρτίου, καταβάλλεται στους μισθωτούς που αμείβονται με ημερομίσθιο το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους, χωρίς καμία προσαύξηση. Στους μισθωτούς που αμείβονται με μισθό, δεν οφείλεται κάτι πέραν του μηνιαίου μισθού, διευκρινίζει η ΓΣΕΕ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Ιδιαίτερη έμφαση στο ενεργειακό κόστος
200 εκατ. ετησίως για δρόμους και διπλασιασμός της επιχορήγησης για τα σχολεία
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νέο θεσμικό πλαίσιο - Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα πρόστιμα
Γιατί αποκάλεσε «Λαφαζάνη» τον Νίκο Ανδρουλάκη
Τουρνάς: Από τους πλέον σύγχρονους στην Ευρώπη, δημιουργεί νέες δυνατότητες εκπαίδευσης πυροσβεστών
Περισσότερες από εκατό συμβάσεις για κτιριακή αναβάθμιση και επιστημονικό εξοπλισμό
Τι ισχύει με τα 65 έτη - Όλοι οι αστερίσκοι
Ποια είναι η τελευταία ημέρα που μπορεί να καταβληθεί από τον εργοδότη
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Ποιες ειδικότητες ζητούνται
Η ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών
«Η αριστερή πλουτοκρατία στήριξε την επάνοδό του»
«Στη γωνία ο κ. Πιερράκης, διαστρεβλώνει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να ξεφύγει από τη μέγγενη των κόκκινων δανείων»
Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία για την παραγωγή, τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και τα αποθέματα οίνου
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και δανειολήπτες
Χωρίς αίτηση η πρώτη πληρωμή με τα αναδρομικά
Νωρίτερα οι πληρωμές, τι ώρα μπαίνουν στα ΑΤΜ
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε «ανακοίνωση που περιμένει καιρό η περιοχή»
«Καμία έννομη συνέπεια από την επικύρωσή του», λέει η Αθήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.