- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεκίνησαν την Κυριακή οι έλεγχοι για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εργασίας, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε συνολικά 340 επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα και εντοπίστηκαν 75 περιπτώσεις αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας όπου επιβλήθηκαν και τα σχετικά πρόστιμα. Στις 50 εταιρείες που ελέχθησαν στην Αττική, εντοπίστηκαν 10 εργαζόμενοι να εργάζονται υπό μαύρο καθεστώς.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, σημειώνεται ότι «μετά την επιβολή των πρώτων υψηλών και επιτόπιων προστίμων για περιπτώσεις αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, έγινε πλέον κατανοητό σε όλους και ιδιαίτερα στους εργοδότες, που παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των τελευταίων ημερών δεν συμμορφώθηκαν, ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας δεν αστειεύονται». «Οι εντατικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο της νέας αυστηρής αντιμετώπισης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, θα συνεχιστούν αδιάλειπτα σε όλη την επικράτεια και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους» προστίθεται στην ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται πως το πρόστιμο ανέρχεται σε 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο.
Την ίδια στιγμή τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», που εμφανίζουν σε πραγματικό χρόνο τις ροές προσλήψεων και απολύσεων, για το μήνα Σεπτέμβριο, είναι αρκετά ενθαρρυντικά όπως ενημερώνει το υπουργείο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το διάστημα από 1/9 έως 16/9 έγιναν 72.309 προσλήψεις έναντι 54.451 απολύσεων, γεγονός που κατά το υπουργείο δείχνει την «τάση συμμόρφωσης των εργοδοτών, υπό την απειλή και των πολύ υψηλών προστίμων».
Γ.Σ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.