- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γκολ αυτοί; Σέντρα εμείς!
Σε ένα περίτεχνο παιχνίδι στρατηγικής επικοινωνίας επιδίδεται η κυβέρνηση προκειμένου να ελέγξει τις κερδοσκοπικές πιέσεις πάνω στα επιτόκια δανεισμού της χώρας.
Σε ένα περίτεχνο παιχνίδι στρατηγικής επικοινωνίας επιδίδεται η κυβέρνηση προκειμένου να ελέγξει τις κερδοσκοπικές πιέσεις πάνω στα επιτόκια δανεισμού της χώρας. Η κατηγορηματική δήλωση του υπουργού Οικονομίας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, αύξησε τα spreads και ανάγκασε τον πρωθυπουργό να ζητήσει ευρωπαϊκή στήριξη, με αποτέλεσμα τα spreads να αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Τότε ο Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι η χώρα δεν χρειάζεται βοήθεια, γεγονός που προκάλεσε πανικό στους κερδοσκόπους, με αποτέλεσμα τα spreads να ανεβούν κι άλλο.
Μπροστά στην κατάσταση αυτή, η Ελλάδα ανέσυρε την απειλή προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πράγμα που έφερε τα spreads σε επίπεδο ρεκόρ και έδωσε τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να επανέλθει στην αρχική γραμμή περί χρεοκοπίας, με αποτέλεσμα τα spreads να αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Το περίπλοκο αυτό επικοινωνιακό παιχνίδι στο οποίο με αξιοθαύμαστη επιδεξιότητα επιδίδεται η κυβέρνηση, μας επιτρέπει να διατηρούμε τον έλεγχο της κατάστασης απέναντι στους κερδοσκόπους, που είναι πλέον πανικόβλητοι. Μέχρι στιγμής η ελληνική στρατηγική έχει αποδώσει καρπούς, καθώς έχει γίνει σαφές ότι η χώρα μπορεί να δανείζεται πλέον με επιτόκιο πιστωτικής κάρτας, αλλά από την άλλη θα συμμετάσχει σε κλήρωση για ένα σετ μαχαιροπίρουνα.
Το μυστικό της ελληνικής επιτυχίας είναι η περιοδεία που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα ο πρωθυπουργός, λέγοντας σε όλους τους τόνους ότι σέρνεται με το ζόρι στη λήψη μέτρων που θα αποβούν άκαρπα και καταστροφικά για τη χώρα, εκτίμηση με την οποία συμφωνούν και οι συνομιλητές του, ηγέτες άλλων χωρών, οι οποίοι και τον συγχαίρουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το βήμα της πρώτης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής
Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης ανέλυσε τη στρατηγική κατά της παραπληροφόρησης στο Φόρουμ Δελφών
Η ΔΥΠΑ παρατείνει την προθεσμία - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών
Αποκαλύψεις για παράνομες επιδοτήσεις, «λευκές» δηλώσεις πόθεν έσχες και ελέγχους δισεκατομμυρίων
Απάντηση της υπουργού Τουρισμού στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων στον Guardian
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στρατηγική συμμαχία με Μακρόν και ιστορική μείωση του δημόσιου χρέους
Στο τραπέζι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η νέα μείωση εισφορών για ενίσχυση της αγοράς
Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ισχυρή αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος και ιδιωτικής κατανάλωσης
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.