Πολιτικη & Οικονομια

Ν. Κοτζιάς: «Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kotz.jpg
©EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Με νέες βολές κατά του Πάνου Καμμένου απάντησε ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ.

«Αυτά δεν τα λέει το Μαξίμου, τα λένε κάποιοι άνθρωποι. Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου. Σε 9 σελίδες επιστολή εξηγώ ακριβώς τους λόγους παραίτησής μου», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς απαντώντας στην «ακατανόητη», όπως χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, παραίτησή του.

Επισήμανε δε, ότι εξωτερική πολιτική κάνει το ΥΠΕΞ και όχι το υπουργείο Αμυνας το οποίο καλείται να στηρίξει στρατιωτικά τις επιλογές της διπλωματίας ενώ δήλωσε ότι κατευθύνεται εναντίον του «οχετός με στοχευμένες διαρροές» για τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ λέγοντας ότι ούτε πρόκειται για πολλά λεφτά, αλλά επιπλέον ότι όλα ελέγχονται από επιτροπή ανώτατων διπλωματών και εν συνεχεία από τη Βουλή.

Προειδοποίησε ακόμα, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με άλλους βουλευτές ή και με άλλα κόμματα ώστε να δημοσιοποιείται η ορθή ή μη χρήση απορρήτων κονδυλίων που έχουν άλλα υπουργεία.

«Δυστυχώς τα ξεφτιλίζουν όλα», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις διαρροές που δείχνουν την κατεύθυνση κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη σπουδαιότητα της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς σε αντίθετη περίπτωση «δυστυχώς θα καταλάβουν τις αρνητικές εξελίξεις ακόμη και αυτοί που σήμερα την πολεμούν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ