Πολιτικη & Οικονομια

«Θερμό» επεισόδιο Κοτζιά - Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας για το Σκοπιανό στην Ουάσινγκτον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kammenos1.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Επεισόδιο ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο σημειώθηκε στο υπουργικό συμβούλιο με αφορμή τις δηλώσεις του δεύτερου για το Σκοπιανό στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι οι δηλώσεις Καμμένου στην Ουάσινγτον παραβιάζουν την κυβερνητική συμφωνία και υπονομεύουν την εθνική θέση για το Σκοπιανό. Ο κ. Κοτζιάς κατηγόρησε επίσης τον κ. Καμμένο ότι επιχειρεί να χαράξει δική του πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης, προκειμένου να εξυπηρετήσει δικές του πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις, ενώ τόνισε ότι η εξωτερική πολιτική χαράσσεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς φέρεται να είπε αναφερόμενος στον κ. Καμμένο ότι με τη συμπεριφορά του εκθέτει τον πρωθυπουργό και τη χώρα.

Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος απάντησε ότι διατηρεί την αρνητική άποψή του για την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε θα συμπλεύσει με την προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης.

Την τεταμένη ατμόσφαιρα στο υπουργικό συμβούλιο επιχείρησε να ελαφρύνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτική Νίκος Παππάς.

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δημοσιογράφοι έσπευσαν να ρωτήσουν τον ΥΠΕΞ τι συνέβη με τον κ. Καμμένο. Ο κ. Κοτζιάς ωστόσο απάντησε απλώς «δεν ξέρω» χωρίς να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει το «θερμό» επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο κ. Καμμένος φέρεται να αντιμετωπίζει τριγμούς και στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά δήλωσε πως εάν η συμφωνία των Πρεσπών κατατεθεί προς κύρωση στην Βουλή θα ψηφίσει κατά συνείδηση.

«Στο Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσα ότι στηρίζω την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Και διευκρίνισα ότι πάντα ψηφίζω κατά συνείδηση, όπως έκανα μέχρι σήμερα στην πολιτική μου διαδρομή», έγραψε αργότερα στο twitter η υπουργός Τουρισμού, και πρόσθεσε: «Αυτό είπα και μόνο, για οτιδήποτε άλλο γράφεται, δεν ισχύει».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνος Τσακλόγλου
Πάνος Τσακλόγλου: «Ουσιαστικά, το πιστοποιητικό γέννησης της ελληνικής κρίσης δεν γράφει 2010, γράφει 2001»

Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY