- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φ. Γεννηματά: Τυχοδιωκτική ομάδα η κυβέρνηση με στόχο να μείνει στην εξουσία
Η μεγάλη διαφορά του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι την ελπίδα που υποσχέθηκε την έκανε πράξη τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Τυχοδιωκτική και καιροσκοπική ομάδα που έχει στόχο να μείνει στην εξουσία χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.
Ερωτηθείσα για την προσπάθεια διεμβολισμού του Κινήματος Αλλαγής η κυρία Γεννηματά απάντησε ότι «δεν αποδίδει η προσπάθεια διεμβολισμού του ΚΙΝΑΛ. Δεν μπορούν να αποκτήσουν κεντροαριστερό πρόσωπο ό,τι και να κάνουν. Το αριστερό πρόσωπο το έκαψαν μέα από τη συνεργασία με την ακροδεξιά και τον Καμμένο. Είναι μια ομάδα που κινήθηκε τυχοδιωκτικά και καιροσκοπικά με στόχο να μείνουν στην εξουσία και έτσι πρέπει να τους κρίνει ο λαός».
Η ίδια χαρακτήρισε επικίνδυνο για τη Δημοκρατία το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται τονίζοντας ότι «δικαιώνεται η άποψή μου ότι οι εκλογές έπρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα». «Η χώρα δεν αντέχει εκλογές μέσα σε αυτό το κλίμα πόλωσης. Αυτές οι λογικές δίωξης και αυτοφώρου για διατύπωση διαφορετικών απόψεων τις εγκαινίασε η κυβέρνηση και σε αυτό παρασύρεται η ΝΔ. Προσπαθούν να αντιγράψουν το δικομματισμό του παρελθόντος αλλά είνα μια καρικατούρα» συμπλήρωσε.
Σχολίαζοντας τις προσθήκε τύπου Ξενογιαννακοπούλου στο κυβερνητικό σχήμα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «άνθρωποι που έχουν φύγει από το χώρο μας εδώ και χρόνια και τέτοιες μεμονωμένες προσχωρήσεις με την τυχοδιωκτική λογική του Τσίπρα δεν δίνουν προοδευτικό πρόσημο και δεν ξεγελούν κανέναν».
«Η μεγάλη διαφορά του ΠΑΣΟΚ στην ιστορική του διαδρομή ήταν ότι την Ελπίδα που υποσχέθηκε την έκανε πράξη. Υπήρξε προκοπή και περηφάνια στον Έλληνα. Αυτό είναι μια τεράστια διαφορά, το να υλοποιείς αυτά που υπόσχεσαι» πρόσθεσε με νόημα.
«Το όπλο της Ελλάδας είναι η ενότητα, η εθνική συνεννόηση, το εθνικό σχέδιο. Χρειάζονται αλλαγές στο στόχο για τα πρωτογενή πλεονάσματα γιατί αλλιώς θα διαιωνιστεί η υπερφορολόγηση, χρειάζεται και νέα αναδιάρθρωση του χρέους. Θέλουμε και πολιτική αλλαγή, μια νέα κυβέρνηση, αλλά και αλλαγή πολιτικής. Όχι να πανηγυρίζει ο Τσίπρας για την επέκταση των συμβάσεων που θα έπρεπε να είχε γίνει από το 2015 και πάγωσε με νόμο ΣΥΡΙΖΑ για άλλα δύο χρόνια. Δεν είναι λύση να έρθει η ΝΔ που έχει τεράστιες ευθύνες για τα Μνημόνια, μαζί με τον κ. Τσίπρα προσπαθούν να τις συγκαλύψουν».
«Πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά η λογική της δημαγωγίας, του λαϊκισμού που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε η κυρία Γεννηματά.
Έκανε, τέλος, κάλεσμα «στους προοδευτικούς πολίτες, σε όσους αισθάνθηκαν ότι τους πλήγωσε το ΠΑΣΟΚ και αναζήτησαν αλλού λυσεις αλλά εξαπατήθηκαν ενώ άλλοι απομακρύνθηκαν αππό την πολιτική απογοητευμένοι. Όλο και περισσότεροι αισθάνονται ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να εγγυηθεί την πρόοδο και την ευημερία και αυτό είναι λάθος και ευθύνη του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ μετεξελίσσεται σε ένα νέο φορέα. Έχουμε ιστορική ευθύνη να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία. Εμείς δεν θέλουμε συνεργασίες στη βάση καιροσκοπισμού αλλά στη βάση της πρότασης για τη χώρα με ελληνική ταυτότητα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Λίστα γάμου ή μετρητά; Τι συμφέρει περισσότερο το ζευγάρι
Τι είπε για το ενδεχόμενο να δεχτεί τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν
Τι να προσέξουν οι φορολογούμενοι
Τι προβλέπεται στο νέο νομοσχέδιο για κράνος και όριο ηλικίας
Η μεγαλύτερη επένδυση αποχέτευσης στην Ελλάδα με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το τέλος της δεκαετίας
Προς ψήφιση στην αυριανή ολομέλεια της Βουλής οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας
Γιατί έκλεισαν οκτώ Δημοτικά
«Αυτό που έγινε σε εσάς θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ
Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Στις Κυκλάδες η αμόλυβδη αγγίζει τα 2,22 ευρώ το λίτρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.