- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λογιστές είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες επιστροφές φόρων
Εν αγνοία των φορολογούμενων
Κομπίνα με παράνομες επιστροφές φόρων την οποία φέρεται να είχαν στήσει λογιστές εν αγνοία των φορολογούμενων αποκάλυψε με δηλώσεις του στον Realfm 97,8, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής. Λογιστές φέρεται να υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις με ποσά δωρεών προς το Δημόσιο σε αρχικές δηλώσεις των φορολογούμενων με αποτέλεσμα να προκύπτει παράνομη επιστροφή φόρου, την οποία και κατέθεταν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Εχουν εντοπισθεί περίπου 150-170 τέτοιες περιπτώσεις είπε ο Γ. Πιστιλής οι οποίες και ερευνώνται.
Αναλυτικότερα ο διοικητής της ΑΑΔΕ ανέφερε πως «η συγκεκριμένη κατηγορία περιπτώσεων φαίνεται να συνδέεται με αρχικές δηλώσεις όπου προέκυπταν καταβολές φόρων, και τροποποιητικών δηλώσεων που ερχόντουσαν στην συνέχεια και στις οποίες δηλώνονταν ποσά στον κωδικό δωρεών για το δημόσιο χρέος και δημιουργούσαν δικαίωμα επιστροφής. Aυτό το εντόπισαν οι υπηρεσίες μας εδώ και 2 μήνες και η αντίδραση ήταν άμεση. Τροποποιήσαμε το λογισμικό υποβολής των δηλώσεων ώστε τέτοιες περιπτώσεις να πηγαίνουν για έλεγχο στις Δ.Ο.Υ. και κλειδώθηκαν οι επιστροφές των ποσών ώστε να μην είναι εφικτή η υποβολή τους. έπειτα δώσαμε και οδηγίες στις Δ.Ο.Υ. να καλέσουν όλους τους φορολογούμενους στους οποίους έχουν δηλωθεί δωρεές υπέρ του δημοσίου χρέους να προσκομίσουν δικαιολογητικά και να ελεγχθούν.
Από τις περιπτώσεις που εμφανίζουν κάποια χαρακτηριστικά απατηλής συμπεριφοράς δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις οι φορολογούμενοι να μην γνώριζαν ότι είχε συμβεί αυτό. Δηλαδή ο λογιστής να είχε χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του φορολογούμενου και να είχε κάνει τροποποιητική δήλωση εν αγνοία του. Και το λέω αυτό γιατί οι τραπεζικοί λογαριασμοί που δηλώθηκαν δεν είναι των φορολογουμένων, είναι συγκεκριμένων λογιστών. Έχουμε εντοπίσει 150 με 170 τέτοιες δηλώσεις, τα ποσά κλειδώθηκαν ευτυχώς και ήδη είμαστε στο επόμενο στάδιο. 'Εχουμε ξεκινήσει συνεργασία και με τις τράπεζες και μέχρι το τέλος του χρόνου θα το έχουμε λύσει, θα υπάρχει αυτόματη ταυτοποίηση του λογαριασμού του iban που δηλώνεται στην δήλωση με το ΑΦΜ του πολίτη. Δεν θα μπορεί δηλαδή λογιστής να βάζει το iban του».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.