- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης σε Παυλόπουλο: Μεσολάβησε να έρθει στη Βουλή η συμφωνία πριν από την υπογραφή (video)
«Σαφείς οι αρμοδιότητές μου από το Σύνταγμα» η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν νομιμοποιείται να χειριστεί το Σκοπιανό λόγω διαφωνίας των ΑΝΕΛ. Μάλιστα κάλεσε και τον κ. Παυλόπουλο να παρέμβει για να έρθει η συμφωνία στη Βουλή όσο το δυνατόν πιο σύντομα και πριν υπογραφεί. «Είναι σαφείς οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας από το Σύνταγμα» η απάντηση Παυλόπουλου, ο οποίος κράτησε τις αποστάσεις του.
Συγκεκριμενα, o κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε εσάς χθες και τον ελληνικό λαό για την πρόθεσή του να υπογράψει μια συμφωνία η οποία εκχωρεί την μακεδονική γλώσσα και την εθνότητα. Ο λαός έχει ταχθεί ξεκάθαρα απέναντι στην συμφωνία αυτή. Ο πρωθυπουργός δεσμεύει την χώρα και δημιουργεί μια πραγματικότητα η οποία στην συνέχεια δεν θα μπορεί να αλλάξει».
«Σας ζητώ να παρέμβετε και εσείς όπως και θα το πραξω κι εγώ, έτσι ώστε η συμφωνία αυτή να έρθει στην Βουλή για να διαπιστωθεί αν η κυβέρνηση περιβάλλει την συμνφωνια με την εμπιστοσύνη. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας για να δείξει οτι τηρεί το Σύνταγμα της χώρας. Εγω θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου και εσείς που γνωρίζετε το Σύνταγμα μπορείτε να παρέμβετε για να γίνει το συνταγματικά ορθό» πρόσθεσε.
«Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μου να σας ακούσω. Το Σύνταγμα καθορίζει σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις αρμοδιότητες της Βουλής στα θέματα αυτά. Να είστε βέβαιος ότι με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος θα πράξω αυτό το οποίο μου αναλογεί. Αλλά με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος» απάντησε από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H απάντηση του πρώην ευρωβουλευτή
«Αυτή την αλλαγή μπορεί να εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος
Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη ψηφιακή εφαρμογή δεν αποτελεί εργαλείο ιατρικής διάγνωσης
Τα ποσά θα αρχίσουν να εμφανίζονται σταδιακά εντός της ημέρας στους λογαριασμούς IBAN των δικαιούχων
Στο ΙΤΕ ο επίγειος δορυφορικός σταθμός του Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων
H ανάρτηση του επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Απόψε μεγάλης κλίμακας επίγειος ψεκασμός σε έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων στην Αν. Αττική
Με αφορμή το ζήτημα της αντιπροεδρίας της Βουλής
Το ποσό που διαθέτει πλέον το κράτος για τις άγονες γραμμές ανέρχεται στα 168 εκατ. ευρώ ετησίως
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα myΘέρμανση
Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η υποχρεωτική ασφάλιση, με βασικό φορέα τον E-EΦKA και το ΤΕΚΑ
Για δύο μέτρα και δύο σταθμά κατηγορεί τη Χαριλάου Τρικούπη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Άκουσα έναν νεαρό να λέει "ποιο Μετρό; Φέρτε μου πίσω τον Ντέλια"», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Αν εμείς έχουμε μεγάλες αυξήσεις λόγω καρτέλ, τότε πχ στην Γερμανία ή στην Δανία τί έχουν; Τον Εσκομπαρ;»
Καμπανάκι από τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για ασφαλιστικό σύστημα δύο ταχυτήτων
Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν την πόλη
«Είναι λογικό η ΝΔ να μην στηρίξει μια τέτοια πρόταση»
Το σχέδιο θα στηρίξει 460.000 ευάλωτα νοικοκυριά, μειώνοντας την εξάρτησή τους από τα ορυκτά καύσιμα
«Το έργο ενώνει τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια με την Αθήνα», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Οι εκτιμώμενες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.