- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τσακαλώτος - Χουλιαράκης: Στη «μάχη» της λιτότητας
Οι απόψεις διίστανται για την πορεία της
Διαφορετική άποψη για το αν τελειώνει ή μειώνεται η λιτότητα, φέρεται να έχουν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον υφυπουργό του Γιώργο Χουλιαράκη.
Την Δευτέρα, στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο στις επιτροπές της Βουλής, ο μεν υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «μείωση» λιτότητας, ο δε αναπληρωτής υποστήριξε ότι «τελειώνει» η λιτότητα για τους Έλληνες.
«Δεν ευσταθούν όσα λέγονται ότι υπάρχουν νέα μέτρα (στο πολυνομοσχέδιο), ούτε ότι θα υπάρχει περισσότερη λιτότητα. Θα υπάρχει μικρότερη λιτότητα», είπε χαρακτηριστικά κ. Τσακαλώτος.
Την επομένη ωστόσο, ο κ. Χουλιαράκης κατά την διάρκεια της ομιλίας επεσήμανε ότι «Η επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% είναι εφικτή, όπως εφικτή είναι και η δημοσιονομική επέκταση της οικονομίας. Και είναι ακριβώς αυτή η δημοσιονομική επέκταση που σηματοδοτεί το τέλος μιας μεγάλης περιόδου παρατεταμένης λιτότητας».
Η τελευταία αυτή φράση, προκάλεσε το άκρως επικριτικό για την κυβερνητική επιχειρηματολογία σχόλιο του κ. Αθ. Βαρδαλή, με τον βουλευτή του ΚΚΕ να επικρίνει «τον κ. υπουργό» γι’ αυτή του την τοποθέτηση.
Ο κ. Τσακαλώτος μετά το τέλος της τοποθέτησης του κ. Βαρδαλή ζήτησε το λόγο και διαμαρτυρήθηκε εντόνως: «Είπα ότι μειώνουμε τη λιτότητα, όχι ότι τελείωσε η λιτότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ζητώντας σε εντονότατο ύφος από τον βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος να ... διορθώσει την τοποθέτησή του.
Ο κ. Βαρδαλής αμέσως διευκρίνισε: «Αναφέρθηκα» σημείωσε, «σε όσα είπε ο κ. Χουλιαράκης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.