- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μητσοτάκης: Να αλλάξει Σύνταγμα η ΠΓΔΜ και η Τουρκία να σταματήσει να αμφισβητεί ελληνικά εδάφη
Συνέντευξη στο Politico
Συνέντευξη για τα εθνικά θέματα στην εφημερίδα Politico, παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.
Μιλώντας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει μια λύση πακέτο επισημαίνοντας πως όλα τα ζητήματα θα πρέπει να λυθούν ταυτόχρονα. «Δεν είναι μόνο το όνομα, είναι ο αλυτρωτισμός, είναι το ζήτημα της αλλαγής των σχολικών βιβλίων, και είναι εν τέλει και η συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να διασφαλίσουμε πως ό,τι συμφωνηθεί θα αποτυπώνεται στο Σύνταγμα της χώρας» τόνισε συμπληρώνοντας πως όσον αφορά την ενταξειακή πορεία της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ αν δεν αλλάξει το σύνταγμα της γειτονικής χώρας η ΝΔ δεν πρόκειται να μπει σε συζητήσεις.
Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του, τονίζοντας πως έχει αυξηθεί σημαντικά η ένταση στην περιοχή τον τελευταίο χρόνο καθώς , όπως είπε, «η Τουρκία αμφισβητεί ελληνικά εδάφη, κάτι που κάνει εδώ και 20 χρόνια. Αλλά το τελευταίο διάστημα, το κάνει πολύ πιο επιθετικά. Χρειάζεται να επιδείξουμε αποφασιστικότητα» είπε χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.