- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
10 πράγματα που επιβεβαίωσε το συλλαλητήριο
Η ανάγκη των ανθρώπων να ενταχθούν σε ένα κοπάδι και εν χορώ να φωνάξουν ομοιοκατάληκτα δίστιχα είναι διαχρονική και διακομματική
- Παρά την προσπάθεια διαχωρισμού με φράσεις «δεν μπορούν αυτοί που διαδήλωναν στο Σύνταγμα υπέρ του ΟΧΙ να γελάνε με αυτούς που διαδηλώνουν για τη Μακεδονία», η συντριπτική πλειοψηφία των μακεδονομάχων της Αριστοτέλους είναι ό,τι πιο κοντά στο «ΟΧΙ» και τους αγανακτισμένους του Συντάγματος έχω δει μετά το 2015. Ίδια αισθητική, ίδια συμπεριφορά, ίδια αντίληψη του κόσμου και της πολιτικής, ίδιες κατηγορίες για προδοσίες, ίδιος φανατισμός και, σε μέγαλο βαθμό, ίδιοι άνθρωποι.
- Είναι όντως ακατανόητο να γελούν με τους αδούλωτους συγκεντρωμένους της Αριστοτέλους οι αδούλωτοι μαχητές του ΟΧΙ.
- Το «Φωνή λαού, οργή Θεού» ισχύει μόνο στις περιπτώσεις που η φωνή ταυτίζεται με τις απόψεις μας. Το ίδιο ισχύει και για την ανοχή στη σάτιρα. Επιβάλλεται μόνο στο βαθμό που δεν είμαστε στόχος της.
- Τα συλλαλητήρια είναι ό,τι πιο κοντά σε καρναβάλι υπάρχει στο οφ-σίζον των Αποκριών. Αρχαίοι πολεμιστές με μπυρόμπακες, στολές παραλλαγής με τρεις πόντους νύχι, αμούστακοι μακεδονομάχοι και μαυροντυμένες νίντζα, φτιάχνουν εικόνες που στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην Πάτρα, η οποία καλά θα κάνει να καταλάβει πως το καρναβάλι δεν είναι πατρινό αλλά ελληνικό.
- Οι αντισυγκεντρώσεις ήταν παραδοσιακά εργαλεία του παρακράτους. Αυτό σημαίνει είτε ότι οι αντιεξουσιαστές έχουν νοοτροπία παρακράτους, είτε ότι είναι παρακράτος. Σε κάθε περίπτωση, όπως λέγαμε και για τις αντισυγκεντρώσεις στο γκέι το πράιντ, ο φασισμός είναι περισσότερο νοοτροπία παρά ιδεολογία και είτε μαύροι είτε κόκκινοι, οι φασίστες είναι το ίδιο επικίνδυνοι και αηδιαστικοί.
- Η σωστή χρήση των ελληνικών είναι αντιστρόφως ανάλογη του πάθους των όρκων αγάπης στην Ελλάδα. Μπείτε σε οποιαδήποτε σελίδa του Face του Book που είναι αφιερωμένη στο συλλαλητήριο και ΝΙΟΣΤΕ ΤΙ ΠΑΗ ΝΑ ΠΕΙ ΕΛΛΙΝΙΚΗ ΛΕΒΑΙΝΤΙΑ!!11 ΜΟΝΟ ΛΑΒΕ!11!.
- Η κυβερνητική τηλεόραση εξακολουθεί να τιμά τον θεσμικό της ρόλο και να υποβαθμίζει κάθε γεγονός που μπορεί να φέρει την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση. Δυστυχώς, η επιρροή της είναι αντιστρόφως ανάλογη του όγκου και του κόστους λειτουργίας της, αλλά χαλάλι.
- Η Νέα η Δημοκρατία παραμένει το κόμμα των λαοσυνάξεων του Χριστόδουλου. Ο φιλελευθερισμός και ο εκσυγχρονισμός αφορούν μια μειοψηφία που, εξαιτίας της ανάγκης να επιστρέψει η χαρούμενη παρέα του Αλέκση στην αντιπολίτευση, παραμένει εγκλωβισμένη σε ενα κόμμα βαθιά συντηρητικό και σε μεγάλο βαθμό εθνικολαϊκίστικο.
- O Σάμουελ ο Τζόνσον είχε άδικο όταν έλεγε ότι ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των αχρείων. Πολύ συχνά είναι το πρώτο.
- Η ανάγκη των ανθρώπων να ενταχθούν σε ένα κοπάδι και εν χορώ να φωνάξουν ομοιοκατάληκτα δίστιχα είναι διαχρονική και διακομματική. Και μπράβο της.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κυβέρνηση κινείται εντός ευρωπαϊκών κανόνων – Μοίρασμα πλεονασμάτων με μέτρο και προσοχή
Η πρέσβης των ΗΠΑ υπογράμμισε την εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και εξήγγειλε νέες συμφωνίες σε ενέργεια, άμυνα και τεχνολογία
Τι δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Στόχος η εκπαίδευση γονέων για την προστασία των ανηλίκων από εθιστικές συμπεριφορές, τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Άνοδος παραβατικότητας στο 29,7%, πρωταγωνιστούν συνεργεία και μεταφορές το 2025
Προειδοποίηση για ενέργεια και πληθωρισμό - Αν συνεχιστεί η κρίση στα Στενά του Ορμούζ
Η κρίση των θεσμών στις σύγχρονες δημοκρατίες, στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αυτό που έγινε στη χώρα το 2015», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης
Η αντιπολίτευση υπερψήφισε όλες τις άρσεις ασυλίας
«Θα είμαι εκεί έτσι κι αλλιώς», δηλώνει ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
«Οι ευρωπαϊκοί κανόνες δεν επιτρέπουν παρεκκλίσεις», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Τρία στοχευμένα μέτρα για ιδιωτικά χρέη ενεργοποιεί η κυβέρνηση με στόχο την ανακούφηση των οφειλετών
«Το πλεόνασμα επιστρέφει στην κοινωνία», δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Σοβαρές ζημιές στο «EPAMINONDAS» – Διαψεύδει η Αθήνα τις ιρανικές αναφορές περί κατάσχεσης
«Κι όμως η Ελλάδα αλλάζει και μπορεί να αφήσει πίσω της τον κακό της εαυτό», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στις δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή
Σφοδρή κριτική για καθυστερημένα μέτρα - Επιδοματική πολιτική αντί ουσιαστικών λύσεων
«Η Ελλάδα αλλάζει - Από τα ελλείμματα στα πλεονάσματα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.