- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
200.000-250.000 ευρώ διεκδικεί από το Δημόσιο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, κατάδικος και αποφυλακισμένος για λόγους υγείας κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, θέμα για το οποίο συνάντησε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη.
Λεπτομερέστερα, σύμφωνα με το σημερινό (κυριακάτικο) «Ελεύθερο Τύπο», ο κ. Τσοχατζόπουλος βρέθηκε κατηγορούμενος για παραβίαση του άρθρου 25 του ν. 1882/90, δηλαδή επειδή χρωστούσε χρήματα στο Δημόσιο, παράλειψη που φέρεται να τελέστηκε (καταληκτικά) το Μάρτη του 2014. Στο δικαστήριο που έγινε αυτές τις μέρες δεν πήγε ο ίδιος, αλλά εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:
«Πρόεδρος: Βλέπω εδώ ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να καταβάλει χρήματα, έχουν δοθεί 247 ευρώ.
Δικηγόρος: Θα θέλαμε μια αναβολή. Ο κ. Τσοχατζόπουλος διεκδικεί χρήματα από το κράτος. Αναμένει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Είχαν κάνει προσφυγές μαζί με άλλους βουλευτές ζητώντας αναδρομικά. Αξιώνει να λάβει 200.000 με 250.000 χιλιάδες ευρώ περίπου.
Εισαγγελέας: Αυτό είναι το 1/3 των χρημάτων που οφείλει όμως…
Δικηγόρος: Το γνωρίζω αλλά είναι μια αρχή. Να σας πω ότι έκανε κι ένα ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, τον κ. Χουλιαράκη, και τον διαβεβαίωσε ο ίδιος ότι έρχεται ρύθμιση που θα αφορά και όσους δεν μπόρεσαν να μπουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Του ανέφερε ότι αναμένεται άμεσα σχετική εγκύκλιος, που θα αφορά σε οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. Ζητάμε αναβολή για να μπει σε ρύθμιση ή να εξοφλήσει».
Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναβολή, ώσπου ο κ. Τσοχατζόπουλος να εισπράξει (αν εισπράξει) βουλευτικά αναδρομικά που να τα συμψηφίσει με το χρέος του, και στη συνέχεια να ρυθμίσει τα υπόλοιπα με δόσεις.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός, με πολύχρονη ποινική καταδίκη για σκάνδαλα, αποφυλακίστηκε το Μάιη για λόγους υγείας. Η εγγύηση των 200.000 ευρώ καταβλήθηκε από παλιούς φίλους και συνεργάτες του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.