- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Τα αντίμετρα δεν θα εφαρμοστούν ποτέ – Εκλογές τώρα
«Πρέπει να έρθει μια αξιόπιστη κυβέρνηση που θα προχωρήσει αποφασιστικά σε μεταρρυθμίσεις»
Βέβαιος πως τα αντίμετρα δεν θα εφαρμοστούν καθώς η χώρα δεν θα μπορέσει να πετύχει πλεόνασμα της τάξης του 5,5% εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και επέκρινε την κυβέρνηση για τα νέα σκληρά μέτρα που φέρνει.
Σε ανοιχτή συζήτηση με τον καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν, στο αμφιθέατρο της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του London School of Economics (L.S.E.) στο Λονδίνο, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές κατηγορώντας την κυβέρνηση πως έκανε 15 μήνες να ολοκληρώσει την δεύτερη αξιολόγηση και πως έλαβε ένα σκληρό πακέτο μέτρων. «Την ίδια ώρα, η οικονομία είναι σε ύφεση. Φοβάμαι ότι όσο σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο προσποιούμενοι ότι διαπραγματευόμαστε και ότι δήθεν προχωρούμε σε μεταρρυθμίσεις τόσο χειρότερα είναι τελικά για την Ελλάδα» είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως το ΕΣΥ καταρρέει, πως οι μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση εγκαταλείπονται και πως οι επενδύσεις μένουν πίσω.
«Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε εκλογές, αλλά όσο το συντομότερο έχουμε πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα» είπε ενώ αναφερόμενος στη ρητορική του λαϊκισμού που, όπως τόνισε, ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση, δήλωσε πως «δεν είναι λύση να ρίχνεις ευθύνες εκτός χώρας για ό,τι συμβαίνει εντός Ελλάδας. Δεν είναι λύση να διχάζεις. Δεν υπάρχει διαχωρισμός σήμερα μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς. Υπάρχει ανάμεσα στον ορθολογισμό και τα ψέματα». «Έχουμε στηριχθεί στην αλήθεια», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Πρέπει να δεχθείς ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα. Να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να πεις τι μπορείς να κάνεις. Αυτή είναι η βασική διαφορά μας με τον κ. Τσίπρα».
«Η πιο σημαντική παράμετρος», εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης «έχει να κάνει με τη δέσμευση που ο κ. Τσίπρας ανέλαβε για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα. Και πως μπορώ να το αλλάξω αυτό; Αν επανακτήσω τη χαμένη μας αξιοπιστία. Πρέπει να έρθει μια αξιόπιστη κυβέρνηση που θα προχωρήσει αποφασιστικά σε μεταρρυθμίσεις. Η μεγάλη συμφωνία είναι προχωρώ σε μεταρρυθμίσεις και μειώνω το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος».
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια και παίρνει τώρα επιπλέον 4,9 δισ. μέτρα. Αλλά και μέτρα πέρα από το πρόγραμμα. Ενώ έλεγε ότι θα υπερασπιστεί τους πιο αδύναμους, αυτή την στιγμή είναι οι πιο αδύναμοι που πλήττονται από την κυβέρνησή του. Και ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα φέρει επενδύσεις. Αλλά είναι το κόμμα του που υπονομεύει τις επενδύσεις. Εμείς από την πλευρά μας, θέλουμε να φέρουμε επενδύσεις και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.