- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Βενιζέλος: «Τα αντίμετρα είναι μία δημαγωγική απάτη»
Τι ανέφερε για την κυβέρνηση σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρέστη σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις - Η Ελλάδα μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει». Σε αυτή ο ίδιος δήλωσε, μεταξύ άλλων:
«Γιορτάζουμε σήμερα την ημέρα της Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη, με την εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών για τα προβλήματα και τις προοπτικές της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και για την Ελλάδα μέσα στο ρευστό περιβάλλον της Ευρώπης, υπό αισιόδοξες συνθήκες μετά τη νίκη του Μακρόν στη Γαλλία.
Το ζήτημα είναι αυτή η νίκη να μετατραπεί σε μια αφετηρία αλλαγής των συσχετισμών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα, από την άλλη μεριά, είναι αναγκασμένη να παρακολουθεί μια Ευρώπη που αλλάζει, αναγκαστικά, και η ίδια μένει πίσω. Και, μένει πίσω, λόγω των δικών μας σφαλμάτων και των δικών μας επιλογών, καθώς, τα δύο τελευταία χρόνια, βιώνουμε μια δεύτερη κρίση. Μια κρίση που έχει πολιτικές αιτίες και που αποτυπώθηκε με ανάγλυφο τρόπο στο αποτέλεσμα της δήθεν αξιολόγησης και της δήθεν συμφωνίας που έγινε».
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το αν μία αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας μπορεί να αλλάξει και τον ρόλο της χώρας στην Ευρώπη, ανέφερε:
«Το βασικό πολιτικό πρόβλημα της οικονομίας είναι η ύπαρξη αυτής της κυβέρνησης. Με την παρούσα κυβέρνηση δεν μπορούμε να βρούμε τους ρυθμούς και τους στόχους που απαιτούνται. Η κοινωνία πρέπει να βρει ένα μεταρρυθμιστικό πρόταγμα. Και αντιστέκεται γιατί έχει κουραστεί. Νιώθει ανασφάλεια και νοιώθει απόγνωση. Αυτό δεν είναι καλός σύμβουλος.
Αν θέλουμε να βρούμε μια απάντηση για το μέλλον και να δώσουμε προοπτική στους νεότερους Έλληνες και τις νεότερες Ελληνίδες, πρέπει να διαμορφώσουμε πρώτα τις πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις. Αρχίζοντας από την αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος, μέσω εκλογών, από την αλλαγή των συσχετισμών και πηγαίνοντας στην αλλαγή της κοινωνικής νοοτροπίας.
Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος, σχολιάζοντας το γεγονός πως η κυβέρνηση θα καταθέσει ξεχωριστά τα αντίμετρα προκειμένου να τα ψηφίσει και η αντιπολίτευση, τόνισε χαρακτηριστικά:
«Τα αντίμετρα είναι μια δημαγωγική απάτη. Αντίμετρα σημαίνει ότι υπερφορολογούμε τους έλληνες πολίτες, συγκεντρώνουμε ένα υπερβολικό πρωτογενές πλεόνασμα σε αντίθεση με ό,τι έλεγαν οι κυβερνώντες σήμερα όλα τα προηγούμενα χρόνια, στεγνώνουμε την οικονομία, απορροφούμε όλη τη ρευστότητα, οδηγούμε τη χώρα σε ύφεση και μετά αναδιανέμουμε τη μιζέρια σε φτωχοποιημένους Έλληνες που έχουν ανάγκη από κοινωνικά επιδόματα. Άρα, τα αντίμετρα είναι το καμουφλάζ μιας νέας ιδεολογικο-πολιτικής απάτης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι είπε για τις 120 δόσεις
Η ακρίβεια δεν αναστέλλεται για ένα δεκαπενθήμερο
Η τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Στοά του Αττάλου, στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum 2026
Σε ποια υπουργεία ανοίγουν θέσεις
«Η Πολιτεία στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για την προστασία και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και ταυτότητας», δήλωσε ο ΠτΔ
Παράλληλα ασκεί κριτική και στο πλαφόν 15% για την προκαταβολή σε νέα ρύθμιση
Τι αλλάζει για οφειλέτες και servicers
Νέες θέσεις εργασίας και νέα οικοσυστήματα επιχειρήσεων, έρευνας και καινοτομίας
Ο Κινέζος πολιτικός επιστήμονας μιλά ξανά στην ATHENS VOICE, αυτή τη φορά από την Ακαδημία Αθηνών, για τη δημοκρατία, τον Τραμπ, την τεχνητή νοημοσύνη και το αν Κίνα και Δύση μπορούν τελικά να συγκλίνουν
Με τις νέες εγγραφές, το Εθνικό Ευρετήριο αριθμεί πλέον 199 στοιχεία
«Ο κ. Φλωρίδης δεν μπορεί να στέκεται στη θέση του»
Ο πρωθυπουργός ζητεί μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία από την Κομισιόν
Τι είπε για Τριαντόπουλο - Η απάντηση στον Τσίπρα
Στη δράση συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, με στόχο να περιοριστεί το κόστος μετακίνησης
Η ακρίβεια στα καύσιμα και οι ευθύνες πολιτικών και κοινωνίας
«Τα κυβερνητικά μέτρα αποδεικνύουν πόσο καλή αξιωματική αντιπολίτευση είναι το ΠΑΣΟΚ»
Ένας χώρος συνάντησης, μάθησης και καλλιτεχνικής έκφρασης για ολόκληρη τη Βόρεια Αθήνα
«Αποστερήθηκε κρίσιμο αποδεικτικό υλικό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.