- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βενιζέλος για δίκη Πετρουλάκη: Ενάγων είναι ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όχι ο Καμμένος
Τονίζει ότι πρόκειται για δοκιμασία της θεσμικής αντοχής του τόπου μας
Την Πέμπτη είναι η δίκη του σκιτσογράφου και αρθρογράφου Ανδρεά Πετρουλάκη μετά την αγωγή που είχε καταθέσει ο Πάνος Καμμένος.
Για το θέμα έγραψε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει «Ενάγων δεν είναι ο κ. Καμμένος. Ενάγων είναι ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η αντίληψη, η πρακτική, το ύφος που τώρα πια έφτασε στην ολοκλήρωσή του».
Επίσης σημειώνει πως «Η δίκη αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσουμε το μέγεθος της θεσμικής βλάβης. Δεν είναι δίκη του Ανδρέα Πετρουλάκη και του Protagon, αλλά δοκιμασία της θεσμικής αντοχής του τόπου μας».
Η ανάρτηση ως έχει:
Ο Ανδρέας Πετρουλάκης μαζί με το Protagon είναι εναγόμενοι και τους ζητείται αποζημίωση δυο εκατομμυρίων ευρώ, επειδή το Μάρτιο του 2015 ο Α. Πετρουλάκης σχολίασε στο Protagon, ασκώντας το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου, το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ως πολιτικά, αξιακά και αισθητικά ενιαίο φαινόμενο που περιλαμβάνει και τις συμπληρωματικές του παραμέτρους.
Τότε αυτό έπρεπε να εξηγείται. Σήμερα είναι προφανές και αυτονόητο. Κραυγάζει. Ενάγων δεν είναι ο κ. Καμμένος. Ενάγων είναι ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η αντίληψη, η πρακτική, το ύφος που τώρα πια έφτασε στην ολοκλήρωσή του. Δηλαδή στο πλήρες αδιέξοδο και την απόλυτη παρακμή.
Ξέρουμε πολύ καλά το μέγεθος της οικονομικής βλάβης που έχει υποστεί η χώρα. Αγωνιούμε καθημερινά να αποφευχθεί εθνική βλάβη.
Η δίκη αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσουμε το μέγεθος της θεσμικής βλάβης. Δεν είναι δίκη του Ανδρέα Πετρουλάκη και του Protagon, αλλά δοκιμασία της θεσμικής αντοχής του τόπου μας.
Ελπίζω να διαπιστώσουμε, όπως έγινε και με την απόφαση του ΣτΕ για το τηλεοπτικό τοπίο, ότι λειτουργούν ακόμη οι βασικές έστω εγγυήσεις της δημοκρατικής πολυφωνίας και του κράτους δικαίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.