Πολιτικη & Οικονομια

Τελεσίγραφο Τσαβούσογλου σε Αθήνα: Εκδώστε τους Τούρκους αξιωματικούς

Που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
333087-690583.jpg

Την άμεση έκδοση και των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα την επομένη της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο, ζήτησε με δηλώσεις του την Τετάρτη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, μιλώντας από τις Βρυξέλλες στο τουρκικό κρατικό δίκτυο TRT  ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε όλους τους αξιωματικούς «πραξικοπηματίες», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «επιθυμία μας είναι η άμεση έκδοση όλων αυτών των ανθρώπων στην Τουρκία».

Υπενθυμίζεται ότι την  Τρίτη, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την έκδοση τριών εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών για την προσπάθεια κατάλυσης του πολιτεύματος, την απόπειρα παρακώλυσης συνεδρίασης του Κοινοβουλίου και για λεηλασία (αρπαγή) ελικοπτέρου, ενώ ο εισαγγελέας άσκησε έφεση και κατά της αντίθετης απόφασης, δηλαδή της μη έκδοσης, που είχε ληφθεί τη Δευτέρα για τους τρεις πρώτους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικό πολεμικό πλοίο
Αναβολή ψήφισης του τουρκικού νομοσχεδίου για τη Γαλάζια Πατρίδα: Στρατηγικός ελιγμός ή αλλαγή στρατηγικής;

Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.

Ολομέλεια της Βουλής
Η παροχολογία ως υποκατάστατο πολιτικής

Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY