- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Στον αέρα» οι προκαταβολές που έδωσαν οι καναλάρχες
Τώρα που ακυρώθηκε το ριάλιτι για τις τηλε-άδειες
«Το Δημόσιο ποτέ δεν επιστρέφει χρήματα, ακόμη κι αν καταβλήθηκαν αχρεωστήτως. Τα λεφτά που έδωσαν οι τέσσερις θα συμψηφισθούν με οφειλές που έχουν στο Δημόσιο, π.χ. από φόρους, ΦΠΑ κ.λπ.»
Η παραπάνω «γνωμοδότηση» φέρεται ως διαρροή από υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή και αποτελεί απάντηση στο ερώτημα τι θα γίνουν τα €85.000.000 που έχουν καταβάλει οι υπερθεματιστές καναλάρχες για να πάρουν τις άδειες που επέτρεπε ο διαγωνισμός του υπουργού κ. Νικου Παππά (φωτογραφία). Σύμφωνα με την παραπάνω γνώμη, τα χρήματα αυτά θα συμψηφιστούν με τυχόν οφειλές των κ. Αλαφούζου, Μαρινάκη, Σαββίδη και Κυριακού προς το Δημόσιο.
Άλλες πληροφορίες, ωστόσο, αφήνουν ανοιχτά δυο άλλα ενδεχόμενα: α) να προσφύγουν οι υπερθεματιστές, ένας ή περισσότεροι, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) διεκδικώντας τα χρήματά τους και β) ένας ή περισσότεροι να αξιοποιήσουν την προκαταβολή για τον επόμενο διαγωνισμό, όποτε αυτός γίνει.
Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική όλη τη διαδικασία, επομένως η παραχώρηση τηλεοπτικών αδειών θα ξεκινήσει από μηδενική βάση, ο δε αριθμός των καναλιών θα αποφασιστεί από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αλλά πλέον με τη σύμφωνη γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο συγκροτήθηκε με διακομματική συμφωνία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.