- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φιντέλ σε Μαραντόνα: "Τα χρήματα είναι για τους πλούσιους και οι ποινές για τους φτωχούς"
Τα κύρια σημεία από τις επιστολές που αντάλλαξαν τα τελευταία χρόνια ο Φιντέλ Κάστρο με τον Ντιέγο Μαραντόνα.
Τις έδωσαν στην δημοσιότητα τον Ιανουάριο του 2015 όταν θέλησαν να διαψεύσουν τις φήμες ότι ο ηγέτης της Κούβας ήταν νεκρός.
«Αγαπητέ μου Μαραντόνα.
Με χαροποίησε πολύ η είδηση ότι θα είσαι στην Κούβα τις πρώτες εβδομάδες του 2015. Είσαι ο σπουδαίος σύντροφός μου στην περιπλάνησή μου στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Χάρηκα πολύ για την επικείμενη επίσκεψή σου στην Κούβα. Θυμάμαι όλες τις συζητήσεις που έχω κάνει μαζί σου τα τελευταία χρόνια, μαζί με τον αξέχαστο φίλο μας Ούγκο Τσάβες, ειδικά η συνάντησή μας στη Μαρ Ντελ Πλάτα είναι αδύνατο να ξεχαστεί. Ο Ούγκο σου θύμισε πως οι ΗΠΑ είναι μια άλλη Αμερική. Από την δική μου πλευρά, πριν από μερικά λεπτά είδα για δεύτερη φορά τη συνέντευξη του Χεράρδο, του Αντόνιο και του Ραμό. Ξέρεις ότι ακόμα δεν έχω καταφέρει να τους χαιρετίσω; Μπόρεσα τουλάχιστον να στείλω λουλούδια στη μικρή Χέμα. Μα τι υπέροχο όνομα!
Άκουσα χθες ότι στις 5:30 το πρωί της Δευτέρας 12 Ιανουαρίου θα είσαι στο αεροπλάνο. Είναι αλήθεια; Στο πρόσφατο πρωτάθλημα Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής, σε μια διοργάνωση ενός αθλήματος τόσο σημαντικού όπως το ποδόσφαιρο, ένας διαιτητής μας επέβαλε μια ποινή, η οποία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε στο ελάχιστο δίκαιη. Τα χρήματα είναι για τους πλούσιους και οι ποινές για τους φτωχούς.
Όπως βλέπεις, προσπαθώ να είμαι δίκαιος, αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι αυτό δεν εξαρτάται πάντα από εμένα.
Μια μεγάλη αγκαλιά, Μαέστρο!
«Αγαπημένε μου Φιντέλ.
Έφυγα από την Αβάνα στις 11 Ιανουαρίου ευτυχισμένος γνωρίζοντας πως είσαι καλά και υπερήφανος που για μια ακόμη φορά μπορώ να μεταφέρω το μήνυμά σου, που με τιμάς με την αιώνια φιλία σου και που ακόμα και σήμερα προβληματίζεσαι με τα προβλήματα του κόσμου μας. Ήταν αυτή η μικρή δόση χαράς που μου έλειπε για να συμπληρώσω την έναρξη της δεύτερης σεζόν της εκπομπής μου και που τώρα θα συνεχίσω στη Χιλή εν όψει του Κόπα Αμέρικα.
Έχοντας το εξαιρετικό προνόμιο να γνωρίζω την αγωνία σου για τη Βενεζουέλα, η οποία μπορεί τώρα να συνεχίσει στον δρόμο που χάραξε ένας άλλος γίγαντας και δικός μας φίλος, ο αξέχαστος στρατηγός Τσάβες, σε ενημερώνω πως στις 28 Φεβρουαρίου και την 1 Μαρτίου, η εκπομπή μας θα βγει από το Καράκας της Βενεζουέλας. Σίγουρα θα είναι δύο εκπομπές συναισθηματικά φορτισμένες και σίγουρα δεν θα μιλήσουμε μόνο για ποδόσφαιρο.
Φιντέλ, αν έμαθα κάτι από εσένα όλα αυτά τα χρόνια της ειλικρινούς και όμορφης φιλίας μας είναι πως η πίστη είναι ανεκτίμητη και ένας φίλος αξίζει περισσότερο από ολόκληρο το χρυσάφι του κόσμου και οι ιδέες είναι αδιαπραγμάτευτες. Για αυτό το λόγο, η εκπομπή μου είναι ένας φόρος τιμής στη φιλία μας.
Συνηθισμένος από τα «ιστορικά» γκολ σου, θέλω να σε ευχαριστήσω για το γράμμα σου, που ήταν το καλύτερο μήνυμα της ύπαρξής σου. Έχει περάσει περισσότερος από ένας μήνας και πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται να μάθουν το περιεχόμενό της. Με την ευγένεια που σε χαρακτηρίζει, είμαι σίγουρος πως αυτό θα δημοσιοποιηθεί όταν εμείς το θέλουμε. Δεν θέλω μόνο να ξέρεις το περιεχόμενο της, αλλά θέλω επίσης να μοιραστείς με όλους την απάντησή μου.
Σου στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά, Στρατηγέ φίλε μου.
Ντιέγο Αρμάντο Μαραντόνα»
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης
«Η Ελλάδα προχωρά μπροστά παρά τις δυσκολίες»
«Χρόνια πολλά για τη μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!»
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εξοπλισμού
«Ο κόσμος είναι οργισμένος και κάθε μέρα οργίζεται και περισσότερο με αυτά που βλέπει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν
Μετά την παραίτηση Χαρίτση
Δεν παραιτείται από βουλευτής
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Φλωρίδη για τις συνθήκες στην αίθουσα που ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών
Με βάση ποια κριτήρια αξιολογείται η αίτηση στην πλατφόρμα
«Φωτιά» οι τιμές στα βενζινάδικα
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στη διαμόρφωση της αίθουσας του δικαστηρίου στη Λάρισα
Αυξάνεται το επίδομα ανεργίας, επηρεάζοντας και το Δώρο Πάσχα ΔΥΠΑ
Τι πρέπει να αφαιρούμε από τους υπαίθριους χώρους
Βήμα βήμα τι πρέπει να κάνετε, αν δεν το πληρωθείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.