Πολιτικη & Οικονομια

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Μείωση του χρέους, αλλιώς Grexit

«Εσείς βλέπετε τίποτα άλλο, αν δεν μειωθεί το χρέος;» είπε ο βουλευτής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328345-678653.jpg
ΑΠΕ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης ρωτήθηκε αν επανέρχεται το grexit σε περίπτωση που οι ηγέτες της ΕΕ αρνηθούν ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και απάντησε «Εγώ λέω την προσωπική μου άποψη, χωρίς να θέλω να κινδυνολογώ. Εσείς βλέπετε κάτι άλλο, εάν αυτή τη στιγμή δεν γίνει απομείωση του χρέους;»

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ο κ. Βαρδάκης είπε ότι η κυβέρνηση τήρησε τη συμφωνία με μεγάλο πολιτικό κόστος, «πέρα από αρχές και αξίες που πιστεύει ο καθένας από εμάς». «Πλέον η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ευρώπης. Εάν αποτύχει η Ε.Ε. και αυτή τη φορά, όπως απέτυχε και με το Brexit, πιστεύω ότι θα αρχίσουν να σπάνε και άλλοι κρίκοι», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, σε ερώτηση αν μια αρνητική απάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στο ζήτημα του χρέους, επαναφέρει στο τραπέζι το Grexit, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «εγώ λέω την προσωπική μου άποψη, χωρίς να θέλω να κινδυνολογώ. Εσείς βλέπετε κάτι άλλο, εάν αυτή τη στιγμή δεν γίνει απομείωση του χρέους; Εάν η Γερμανία δεν σταματήσει να παίζει το παιχνίδι που παίζει; Να χρησιμοποιεί ως πειραματόζωο την Ελλάδα για τις γερμανικές εκλογές; Εάν η Ευρώπη δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων μετά από όλα αυτά τα πραγματικά σκληρά μέτρα που εμείς πήραμε, για να τηρήσουμε μια συμφωνία, για να είμαστε έντιμοι με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος; Υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από την απομείωση του χρέους αυτή τη στιγμή ή τη μακροπρόθεσμη διευθέτηση του χρέους;».

Συνεχίζοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «το λίπος άρχισε και τελειώνει. Και φθάνουμε στο σώμα. Ένα σώμα που δεν θα αντέξει μετά από το  2017. Τι άλλο να κάνουμε;».

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές, βάσει των οποίων, σε περίπτωση που η Ευρώπη αρνηθεί μια λύση για το ελληνικό χρέος, θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το πιθανότερο σενάριο είναι οι εκλογές, ο κ. Βαρδάκης είπε: «Εγώ δεν ξέρω αν υπάρχει στα σενάρια της κυβέρνησης, αλλά η άποψη μου είναι ότι υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο. Όταν βρεθείς μπροστά σε τεράστια αδιέξοδα, προβλέπεται και από το Σύνταγμα. Εύχομαι πραγματικά να μην βρεθούμε σε αυτό το σημείο».

Eίπε επίσης ότι με τα σημερινά δεδομένα το πρόγραμμα δεν βγαίνει, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να ρυθμιστεί το χρέος, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προοπτικές για την ποσοτική χαλάρωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ