- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Μείωση του χρέους, αλλιώς Grexit
«Εσείς βλέπετε τίποτα άλλο, αν δεν μειωθεί το χρέος;» είπε ο βουλευτής
Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης ρωτήθηκε αν επανέρχεται το grexit σε περίπτωση που οι ηγέτες της ΕΕ αρνηθούν ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και απάντησε «Εγώ λέω την προσωπική μου άποψη, χωρίς να θέλω να κινδυνολογώ. Εσείς βλέπετε κάτι άλλο, εάν αυτή τη στιγμή δεν γίνει απομείωση του χρέους;»
Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ο κ. Βαρδάκης είπε ότι η κυβέρνηση τήρησε τη συμφωνία με μεγάλο πολιτικό κόστος, «πέρα από αρχές και αξίες που πιστεύει ο καθένας από εμάς». «Πλέον η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ευρώπης. Εάν αποτύχει η Ε.Ε. και αυτή τη φορά, όπως απέτυχε και με το Brexit, πιστεύω ότι θα αρχίσουν να σπάνε και άλλοι κρίκοι», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, σε ερώτηση αν μια αρνητική απάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στο ζήτημα του χρέους, επαναφέρει στο τραπέζι το Grexit, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «εγώ λέω την προσωπική μου άποψη, χωρίς να θέλω να κινδυνολογώ. Εσείς βλέπετε κάτι άλλο, εάν αυτή τη στιγμή δεν γίνει απομείωση του χρέους; Εάν η Γερμανία δεν σταματήσει να παίζει το παιχνίδι που παίζει; Να χρησιμοποιεί ως πειραματόζωο την Ελλάδα για τις γερμανικές εκλογές; Εάν η Ευρώπη δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων μετά από όλα αυτά τα πραγματικά σκληρά μέτρα που εμείς πήραμε, για να τηρήσουμε μια συμφωνία, για να είμαστε έντιμοι με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος; Υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από την απομείωση του χρέους αυτή τη στιγμή ή τη μακροπρόθεσμη διευθέτηση του χρέους;».
Συνεχίζοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «το λίπος άρχισε και τελειώνει. Και φθάνουμε στο σώμα. Ένα σώμα που δεν θα αντέξει μετά από το 2017. Τι άλλο να κάνουμε;».
Κληθείς να σχολιάσει αναφορές, βάσει των οποίων, σε περίπτωση που η Ευρώπη αρνηθεί μια λύση για το ελληνικό χρέος, θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το πιθανότερο σενάριο είναι οι εκλογές, ο κ. Βαρδάκης είπε: «Εγώ δεν ξέρω αν υπάρχει στα σενάρια της κυβέρνησης, αλλά η άποψη μου είναι ότι υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο. Όταν βρεθείς μπροστά σε τεράστια αδιέξοδα, προβλέπεται και από το Σύνταγμα. Εύχομαι πραγματικά να μην βρεθούμε σε αυτό το σημείο».
Eίπε επίσης ότι με τα σημερινά δεδομένα το πρόγραμμα δεν βγαίνει, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να ρυθμιστεί το χρέος, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προοπτικές για την ποσοτική χαλάρωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.