- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Πρωτοφανής ο θεσμικός εκφυλισμός της Ελλάδας
Ο πρόεδρος της ΝΔ για την «πραξικοπηματική» τροπολογία Παππά και τις μεθοδεύσεις στη Δικαιοσύνη
Σε εξέλιξη βρίσκεται η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της «αυταρχικής», όπως είπε, κυβέρνησης που έχει μόνο μέλημα την παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος. Ειδικά για τη συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής ΕΣΡ, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για καμία συναίνεση.
«Η χώρα μας βιώνει έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό, με ακραίες μεθόδους από την κυβέρνηση που προσβάλλουν το κράτος δικαίου» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης. Κατήγγειλε στη συνέχεια τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις με σκοπό την άσκηση πίεσης σε δικαστές ενόψει της απόφασης για τις τηλεοπτικές άδειες και τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά: «Αυτές οι μεθοδεύσεις παραπέμπουν σε κράτος ανομίας και όχι σε κράτος δικαίου». «Πριν από 2 χρόνια είχε επικρατήσει η άποψη ότι τα πράγματα δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα για τη χώρα. Έγιναν», πρόσθεσε.
Για την τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως έγινε με πραξικοπηματικό τρόπο και κάλεσε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να την επαναφέρει. Η τροπολογία προβλέπει το κλείσιμο των καναλιών χωρίς άδεια να ολοκληρωθεί σε πέντε εργάσιμες.
«Το μαύρο στην πολυφωνία και την ενημέρωση δεν θα περάσει», διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από την κυβέρνηση να επαναφέρει στο ΕΣΡ τις κατοχυρωμένες από το Σύνταγμα των Ελλήνων αρμοδιότητές του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.