- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας: Τώρα πρέπει να λυθεί το ζήτημα με το ελληνικό χρέος
Τα βασικά σημεία της ομιλίας του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Στο θέμα του χρέους αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να γίνει τώρα αυτή η συζήτηση».
«Η επίλυση του ελληνικού χρέους είναι και προς το συμφέρον της Ευρώπης, ενώ θα δώσει ώθηση και στην ευρωπαϊκή άρα και στην παγκόσμια οικονομία», είπε ο πρωθυπουργός.
Διαβάστε βασικά σημεία της ομιλίας του:
- Αυτή την ώρα έχουμε μία επιλογή: Να δουλέψουμε σκληρά για να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία και τον φαύλο κύκλο της ύφεσης.
- Nα μην επιτρέψουμε την παλινόρθωση του παλιού και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος. Που αν γύριζε θα γύριζε για να πάρει εκδίκηση.
- Έχουμε σήμερα όλα τα μέτωπα ανοιχτά. Τα εσωτερικά και τα εξωτερικά. Και αυτό όχι από λάθος ή από αμέλεια αλλά από πολιτική επιλογή.
- Από επιλογή να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια.
- Στοχεύουμε να ολοκληρώσουμε άμεσα την δεύτερη αξιολόγηση. Όπως τηρούμε τη συμφωνία το ίδιο περιμένουμε και από θεσμούς και εταίρους.
- Στο εσωτερικό, επιλέξαμε να μη γίνουμε και εμείς μαριονέτες της εγχώριας ολιγαρχίας και της διαπλοκής, όπως όλοι οι προηγούμενοι.
- Όλοι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους πρέπει να επιλυθεί. Το ίδιο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
- Οι εταίροι μας στην Ευρώπη έχουν αντιμετωπίσει τις κρίσεις με αμηχανία και καθυστέρηση. Η τακτική της μετάθεσης δεν μπορεί να συνεχιστεί.
- Όταν αναλάβαμε να δώσουμε τη μάχη για τη χώρα και το λαό, δεν είχαμε εγγύηση για τη νίκη. Όποιος ψάχνει για εγγυήσεις ας αναλάβει στα εύκολα.
- Είμαστε εδώ για τα δύσκολα. Για αυτό μας επέλεξε ο ελληνικός λαός. Για να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αριστερά και το λαό μας.
- Στο εξής ολιγάρχες και καναλάρχες θα αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες. Καμία διευθέτηση κάτω από το τραπέζι και κανένα χατήρι.
- Και να ξέρουν όσοι το επιχειρήσουν ότι ούτε η δικαστική αλλά ούτε και η εκτελεστική εξουσία θα επιτρέψουν την θεσμική εκτροπή.
- Το επόμενο διάστημα έχουμε να διαχειριστούμε πολύ σημαντικά θέματα. H κυβέρνηση κι ο λαός μας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αρχές και αξίες.
- Η προσφυγική κρίση δεν μπορεί να κουκουλωθεί, να κρυφτεί στις γωνίες της Ευρώπης. Πρέπει να αντιμετωπιστεί με αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.
- Είμαστε σταθερά υπέρ της λύσης του Κυπριακού και στηρίζουμε αταλάντευτα τις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης σε αυτή την κατεύθυνση.
- Το Κυπριακό είναι ένα πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής των τουρκικών στρατευμάτων, πρόβλημα παραβίασης των αρχών του Διεθνούς Δικαίου.
- Το Κυπριακό δεν είναι πρόβλημα διμερές. Λύση με παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί δεν είναι λύση.
- Στη μάχη κατά της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο η παράγκα πνέει τα λοίσθια μετά από τον ανυποχώρητο αγώνα μας.
- Στη μάχη της διαφθοράς στο πολιτικό σύστημα, έρχονται σήμερα στο φως οι υποθέσεις των θαλασσοδανείων των κομμάτων αλλά και των ολιγαρχών.
- Στη μάχη στη δημ. διοίκηση, οι ντουλάπες του πελατειακού συστήματος έχουν ανοίξει αποκαλύπτοντας τους σκελετούς του πάλαι ποτέ δικομματισμού
- Θέλουμε ένα κόμμα ανοιχτό, μαζικό, αριστερό και ριζοσπαστικό. Να συσπειρώσουμε στις τάξεις μας όλες τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η δεξίωση μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του Μεγάρου - Ποιοι έδωσαν το παρών, οι απουσίες
Ομιλία του ΠτΔ για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Ζαχαράκη: «Η ιστορική αυτή μεταρρύθμιση είναι η πυξίδα για μια νέα πορεία στην ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση»
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
«Ανάγκη αναθεώρησης και όχι κατάργησης του άρθρου 16», τόνισε η υπουργός Παιδείας
Η νέα φιλοσοφία της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και οι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα
Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει επτά στρατηγικούς άξονες για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη εταιρεία
Ποιους αφορά το πρόγραμμα - Απασχόληση με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές έως και 1.250 ευρώ
Ποιους αφορά η συμπληρωματική πληρωμή
Κατάθεση στεφανιού από τον ΠτΔ στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στα πρώην κρατητήρια των ΕΑΤ-ΕΣΑ
«Η αντιπολίτευση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο υπενθυμίζουν το βαρύ τίμημα που πληρώνει ο Ελληνισμός», τόνισε ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει «νίκη για την πόλη» τη συμφωνία για τη ΔΕΘ
Ο Δωδεκανήσιος πολιτικός πέτυχε την εισαγωγή του στο ΕΚΠΑ μέσω της ειδικής κατηγορίας
Οι αιτήσεις, η κλήρωση και όλα όσα αλλάζουν
«Δεν θα καθίσω να σας ακούσω με αυτή τη συμπεριφορά», τόνισε ο πρωθυπουργός
Η επέτειος της Μεταπολίτευσης υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία απαιτεί θεσμικό σεβασμό, πολιτική συνεννόηση και διαρκή εγρήγορση.
«Να δείξουμε στους πολίτες ότι το πολιτικό σύστημα έχει δυνατότητα να αναγεννηθεί» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παρενέβαινε συνεχώς στην ομιλία του μιλώντας εκτός μικροφώνου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.