- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων είπε τον Ομπάμα «πουτ@ν@ς γιο»
Και ο Ομπάμα τον αποκάλεσε «τύπο με έντονο ταμπεραμέντο»
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε αποκάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα «πουτάνας γιο», λέγοντας ότι δεν δέχεται μαθήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο αριστερός λαϊκιστής νέος πρόεδρος των Φιλιππίνων έγινε έξω φρενών όταν ρωτήθηκε για το πώς θα αντιδράσει σε ενδεχόμενες πιέσεις του κ. Ομπάμα. «Πρέπει να έχεις σεβασμό. Δεν πρέπει απλώς να εκτοξεύεις ερωτήσεις και δηλώσεις. Πουτάνας γιε, θα σε βρίσω σε αυτό το φόρουμ», δήλωσε ο κ. Ντουτέρτε, λίγο πριν πετάξει για το Λάος, όπου θα υπάρξει σύνοδος της Ένωσης των Εθνών της Νότιας Ασίας (ASEAN).
«Θα κυλιστούμε στη λάσπη σαν τα γουρούνια εάν το κάνεις αυτό σε εμένα», είπε ακόμη ο κ. Ντουτέρτε. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ντουτέρτε θα είχε συνάντηση με τον Ομπάμα την Τρίτη το απόγευμα, στο περιθώριο της συνόδου του ASEAN στη Βιεντιάν, πρωτεύουσα του Λάος.
Από την πλευρά του ο Ομπάμα αποκάλεσε τον κ. Ντουτέρτε «τύπο με έντονο ταμπεραμέντο», ενώ ανέφερε ότι θα εξετάσει μαζί με το επιτελείο του κατά πόσον μια συνάντηση μαζί του «θα είχε κάποιο νόημα».
Τους τελευταίους δύο μήνες, 2.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις Φιλιππίνες, στον πόλεμο κατά τον ναρκωτικών που έχει κηρύξει ο Ντουτέρτε. Όμως πολλές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι στοχοποιούνται και άνθρωποι οι οποίοι είναι απλώς ύποπτοι, ενώ η αστυνομία έχει εντολή «να πυροβολεί για να σκοτώσει».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Παρών» το ΠΑΣΟΚ, καταψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα
«Τι συμβουλή θα δίνατε στον 20χρονο εαυτό σας;»
Ενώ η συζήτηση για τις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού παραμένει ανοιχτή
O στίχος του Θανάση Παπακωνσταντίνου
«Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»
Η Άγκυρα βγάζει ξανά το «Ορούτς Ρέις» στην Ανατολική Μεσόγειο
Η απάντηση στην αναφορά Κωνσταντοπούλου
Η παρουσία των δυο πολιτικών έδωσε τροφή για σενάρια στην πρόεδρο της Πλεύσης
Επί τάπητος και η διάθεση εθνικών δυνάμεων στο πλαίσιο διεθνών υποχρεώσεων
Μια ιστορική φιλία με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον
«Δεν φαντάζομαι να φταίνε οι δημοκοπήσεις για τις 120 δόσεις… Λέτε;», δήλωσε σε ομιλία του στη Βουλή
«Δεν αρκεί να μιλάμε για ισότητα, πρέπει να μπορούμε να τη βλέπουμε στην πράξη», υπογράμμισε η υπουργός
Οι αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα και η προσδοκία για το ΠΑΣΟΚ
Έκκληση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας για έγκαιρη θωράκιση των ευάλωτων ομάδων
Στο επίκεντρο η προστασία του αρχαίου Περιβόλου και η δημιουργία μιας πλήρως προσβάσιμης διαδρομής 270 μέτρων
«Μη ρεαλιστικές και λαϊκίστικες οι προτάσεις Ανδρουλάκη για το ιδιωτικό χρέος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Κάθε μήνα κλείνουν 25 φούρνοι
Στη Λευκωσία για την επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.