- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Επικίνδυνος τζιχαντιστής ο 29χρονος που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη
Το προφίλ του τρομοκράτη από τη Σερβία
Από τη Σερβία κατάγεται ο ένας εκ των δύο υπόπτων για σχέσεις με ισλαμιστικές οργανώσεις, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη, αναφέρει ο σερβικός Τύπος.
Συγκεκριμένα, ο 29χρονος Μίρσαντ Μπεκτάσεβιτς κατάγεται από την πόλη Νόβι Πάζαρ στην νοτιοδυτική Σερβία και η οικογένειά του το 1994 μετανάστευσε στη Σουηδία. Όπως αναφέρουν τα βοσνιακά και τα σερβικά ΜΜΕ, ο Μπεκτάσεβιτς θεωρείται στέλεχος της Αλ Κάιντα στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα επικίνδυνος.
Η βοσνιακή δημόσια τηλεόραση (FTV) αναφέρει, επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές, ότι έχει ήδη πολεμήσει στη Σύρια, όπου μετέβη μετά την αποφυλάκισή του, το 2011.
Επίσης, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των βοσνιακών αρχών ασφαλείας ο Μίρσαντ Μπεκτάσεβιτς μέσα στο 2015 προσπάθησε τρεις φορές να εισέλθει από τη Σερβία στην Βοσνία, αλλά δεν τού επιτράπηκε η είσοδος. Στην τρίτη προσπάθεια, αναφέρει η βοσνιακή δημόσια τηλεόραση, τού επιβλήθηκε ποινή οριστικής απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Ο Μίρσαντ Μπεκτάσεβιτς συνελήφθη το 2005 στο Σεράγεβο, ύστερα από επιδρομή της αστυνομίας στο σπίτι όπου διέμενε και όπου βρέθηκε εκρηκτική ύλη 20 κιλών, μία αυτοσχέδια ζώνη εκρηκτικών, πυροκροτητές και βιντεοκασέτα με οδηγίες για την κατασκευή αυτοσχέδιας βόμβας.
Το 2007, ο Μπεκτάσεβιτς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 ετών για προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων. Έκανε ένσταση και η ποινή του μειώθηκε στα οχτώ χρόνια. Το 2009 ικανοποιήθηκε το αίτημά του να έκτιση την ποινή του στη Σουηδία, χώρα της οποίας ήταν υπήκοος, και αφού εξέτισε τα 2/3 της ποινής το 2011 αποφυλακίστηκε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.