- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΑΣΟΚ: «Στημένα μυθεύματα τα δημοσιεύματα» για 15 εκατ. ευρώ στα αποθεματικά
Διαψεύδει κατηγορηματικά η Χαριλάου Τρικούπη τη Real News
«Στημένα μυθεύματα» χαρακτηρίζει το δημοσίευμα της Real News περί αποθεματικών 15 εκατ. ευρώ στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ η Χαριλάου Τρικούπη με ανακοίνωσή της.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, συνολικά 15 εκατ. ευρώ μετρητά βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιο του ΠΑΣΟΚ κατά την έρευνα που πραγματοποίησαν οι ορκωτοί λογιστές για τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του κόμματος.
Η εφημερίδα αναφέρει πως μετά τις καταθέσεις των ελεγκτών που ερεύνησαν τα οικονομικά του κόμματος την περίοδο 2004 - 2012 προκειμένου να διαπιστώσουν πώς δημιουργήθηκε το χρέος των περίπου 140 εκατ. ευρώ, η έρευνα φαίνεται να καταλήγει στην κλήση, ως υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, του επί σειρά ετών υπευθύνου των οικονομικών του κινήματος Ροβέρτου Σπυρόπουλου.
Εξηγήσεις αναμένεται να ζητηθούν για δυο ζητήματα. Το πρώτο είναι ότι κατά τον έλεγχο προέκυψε ότι στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος υπήρχαν 15 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Έτσι ο υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος θα πρέπει να εξηγήσει γιατί κρατείτο ένα τόσο μεγάλο ποσό και δεν είχε κατατεθεί σε κάποια τράπεζα ώστε να ωφελείται το ΠΑΣΟΚ και από τους τόκους, και το δεύτερο, γιατί για μεγάλο μέρος των δαπανών της επίμαχης περιόδου δεν υπάρχουν παραστατικά.
Επίσης διερευνάται η τέλεση αξιόποινων πράξεων που είχαν ως αποτέλεσμα τυχόν ζημία του κόμματος, όπως απιστία και υπεξαίρεση. Όπως σημειώνει η εφημερίδα αναμένεται η κατάθεση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου. Σημειώνεται πάντως ότι από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κατατεθεί έγκληση παρ’ ότι το κόμμα είναι που θίγεται.
Η δικαιοσύνη παρενέβη μετά από μήνυση που κατέθεσε πριν από τρία χρόνια στον οικονομικό εισαγγελέα πολίτης που όπως δήλωσε παρακινήθηκε από δημοσιεύματα για κατασπατάληση της περιουσίας του κόμματος.
Τον έλεγχο των οικονομικών του κόμματος ζήτησε από πέντε εταιρείες ορκωτών λογιστών ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να διερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκε η «μαύρη τρύπα».
Το πόρισμα των ελεγκτών που περιλαμβάνει την περίοδο 2004-2012 παραδόθηκε το 2013 στον τότε γενικό γραμματέα του κόμματος Νίκο Σαλαγιάννη. Για αρκετό χρόνο το πόρισμα έμεινε στο συρτάρι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενώ το καλοκαίρι του 2014 δόθηκε στη δικαιοσύνη.
Σε απάντηση στην εφημερίδα από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Στημένα μυθεύματα αποτελούν τα δημοσιεύματα περί 15 εκατ. ευρώ που δήθεν βρέθηκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ σήμερα.
Τα τρέχοντα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ είναι λιτά, η διαχείρισή τους απολύτως διαφανής και δεν επιτρέπει αμφισβήτηση.
Όσον αφορά στο πόρισμα του ελέγχου που με δική μας πρωτοβουλία έγινε για την περίοδο 2007-2012, βρίσκεται από τις 11/10/2013, δηλαδή επί 27 μήνες στα χέρια των εισαγγελικών αρχών.
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης, να ολοκληρώσουν το ταχύτερο τη διαδικασία ελέγχου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κυβέρνηση παρουσιάζει τον νέο γύρο μέτρων με φόντο τις εσωκομματικές κόντρες
Ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση των ζωονόσων
Έως 250 ευρώ η ενίσχυση
Η μνήμη επιτρέπει στους πολίτες να ξεχωρίζουν την πολιτική αλλαγή από την αλλαγή της πολιτικής συσκευασίας
Στις εκδηλώσεις για την 205η επέτειο της Άλωσης – Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς ο ΠτΔ
«Οι χώρες δεν γίνονται λιγότερο δημοκρατικές επειδή οι πολίτες ψηφίζουν την ίδια ηγεσία», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας
Το ρεπορτάζ της WSJ συνδέει τις επαφές της Αμερικανίδας πρέσβειρας με συμφωνίες για αμερικανικό LNG σε χώρες των Βαλκανίων
Δείτε εικόνες από τη συνάντησή τους
«Αυτή είναι η αλαζονεία μιας εξουσίας, που έχει χάσει την επαφή με τις ανάγκες της κοινωνίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αυτά που θα μπορούσαν να συμβούν με μια μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Ευκαιρία μεταρρυθμίσεων ή ουτοπία;
H ομιλία της τέως Προέδρου της Δημοκρατίας
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού
«Το non-dom κινδυνεύει να μετατρέψει την Ελλάδα σε φορολογικό καταφύγιο», δηλώνει ο πρώην υπουργός
Το δίλημμα «αυτοδυναμία της ΝΔ ή χάος»
Ο χάρτης των πληρωμών από ΔΥΠΑ και e - ΕΦΚΑ
Ποιο ήταν το αμερικανικό συγκρότημα
Σαν σήμερα δολοφονείται από τα «45άρια» της 17Ν ο πολιτικός που εργάστηκε για την εθνική συμφιλίωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.