- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αβραμόπουλος: Δεν κινδυνεύει καμία χώρα με έξοδο από τη Σένγκεν
Καμία χώρα δεν κινδυνεύει με έξοδο από τη συνθήκη Σένγκεν η οποία όμως πλέον συνεχώς αξιολογείται είπε ο επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο Αβραμόπουλος ανέφερε ότι «η Σέγκεν είναι σε συνεχή αξιολόγηση ως προς την ικανότητά της να προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Αυτό βεβαίως εκ των πραγμάτων μεταφέρεται ως ευθύνη στα κράτη μέλη. Τούτη την ώρα που μιλάμε τέτοιο θέμα δεν τίθεται. Χθες, προχθές, μετά τις δυο δραματικές συνεδριάσεις για δυο ολόκληρες μέρες των συμβουλίων υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, τόσο εγώ ως επίτροπος όσο και ο κ. Άσελμπορν ως προεδρεύων κάναμε ξεκάθαρες δηλώσεις, δεν εκτίθεται σε κανένα κίνδυνο η Σέγκεν και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία, ωστόσο επισημάναμε ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», σημείωσε.
Σε ερώτηηση για το εάν όντως η Ελλάδα έφθασε κοντά στην έξοδο αποκάλυψε ότι «σε κάποια στιγμή έγινε συζήτηση είναι αλήθεια, ακούσατε τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, ότι καλό θα είναι από την ώρα που υπάρχει μεγάλη πίεση στα σύνορα της Ευρώπης να τεθεί σε εφαρμογή το άρθρο 26 και να δημιουργηθεί ένα είδος μικρής Σέγκεν», πρόσθεσε όμως ότι «αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.