- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεροβασίλη: Δεν τέθηκε θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Σένγκεν
Πρόκειται για αναπαραγωγή αναληθών δημοσιευμάτων και διαστρέβλωση της πραγματικότητας
«Αναληθή» χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, τα δημοσιεύματα που θέτουν θέμα εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν. «Στο πλαίσιο της Ε.Ε. ουδέποτε έχει τεθεί ζήτημα εξόδου της Ελλάδος από τη Συνθήκη Σένγκεν. Ωστόσο αναπαράγονται αναληθή δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε αυτό, προσπαθώντας να επιρρίψουν ευθύνες στην Ελλάδα για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Πρόσθεσε ότι «η χώρα υλοποιεί, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, δηλαδή, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία κέντρων ταυτοποίησης - των λεγόμενων hot spots- την κατασκευή κέντρων φιλοξενίας, καθώς και την αποτελεσματική διαχείριση των συνόρων». Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι «το γεγονός αυτό αναγνωρίσθηκε σαφώς και κατά την πρόσφατη συνάντηση οκτώ κρατών-μελών, στο περιθώριο της Συνόδου Ε.Ε.-Τουρκίας».
«Η Ελλάδα αναμένει την από πλευράς των Ευρωπαίων εταίρων εκπλήρωση και των δικών τους δεσμεύσεων», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και σχολίασε «δυστυχώς, υπάρχουν ευρωπαϊκοί κύκλοι που επιμένουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και να πιστεύουν ότι το μέλλον της Ευρώπης μπορεί να χτιστεί με φοβικά αντανακλαστικά, φράχτες και αποκλεισμούς». Οι ίδιοι κύκλοι, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, «αναπαράγουν τις τελευταίες μέρες το εχθρικό κλίμα προς την Ελλάδα, με την απαράδεκτη απειλή περί εξόδου από τη Συνθήκη Σένγκεν, και δυστυχώς, κάποιοι στην Ελλάδα υιοθετούν άκριτα αυτές τις προσεγγίσεις».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η Ελλάδα «πλήρωσε ακριβά το παιχνίδι να δίνονται χρήματα δανεικά»
Τι απάντησε η υπουργός Εργασίας στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινίασε τα έργα ανάδειξης της Αρχαίας Νικόπολης
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ μίλησε στο γαλλικό «Marianne» για την οικονομία και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις
Ορισμένες συσκευές καταναλώνουν ρεύμα ακόμη και όταν δεν τις χρησιμοποιούμε
Η υπουργός τόνισε τη σημασία της πρόληψης, της αναδοχής και της αποϊδρυματοποίησης
Ποιες περιοχές καλύπτει το πρόγραμμα
Η σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ είναι σήμερα «πιο στενή και πιο σταθερή από ποτέ»
«Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα στο Λεκανοπέδιο» ανέφερε για το κυκλοφοριακό
Πληρώθηκαν 4,9 εκατ. ευρώ σε γιατρούς και εκπαιδευτικούς της περιφέρειας
Πώς άλλαξε η πολιτική συζήτηση για τον λιγνίτη, την ενέργεια και το ενεργειακό κόστος
«Ματαιοπονούν, γιατί ούτε τους φοβόμαστε, ούτε πρόκειται να τους φοβηθούμε» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ
«Είναι συμπαίκτης μου στο τένις» είπε ο υπουργός Υγείας
Το μόνο συμπέρασμα είναι πολύ θλιβερό και συνοψίζεται στη φράση «είναι πολλά τα λεφτά».
Τι αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ σε ανακοίνωσή του
«Δεν τους φοβάμαι, δεν με πτοούν» - Η απάντηση του υποψηφίου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία
Τι μαρτυρούν τα μειωμένα έσοδα του ΕΦΚ
«Στα ευρήματα του MedWatch η Καρυστιανού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.