Τσίπρας για το προσφυγικό: «Ο διάλογος με την Τουρκία πρέπει να προχωρήσει»
Γοργά βήματα για αποτελεσματική λύση
Την ανάγκη να «κινηθούμε γρήγορα», ώστε να επιτευχθεί η επίλυση της προσφυγικής κρίσης με «αποτελεσματικό και ανθρώπινο τρόπο», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας.
Όπως δήλωσε, η Ελλάδα προσβλέπει στην ενδυνάμωση των σχέσεων με την Τουρκία εντός του «παρόντος διαπραγματευτικού πλαισίου». «Ο διάλογος με την Τουρκία πρέπει να προχωρήσει» είπε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας εξηγώντας πως είναι προς όφελος της Ελλάδας αλλά και της ΕΕ να βρίσκονται στην ίδια κατέυθυνση με την Τουρκία στην προσπάθειά τους να ελέγξουν τις ροές των προσφύγων.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν είναι εφικτή η συνεργασία με την Τουρκία, υπογράμμισε την ανάγκη για «επικοινωνία» και «συνεργασία», ενώ έκανε αναφορά και στις «εποικοδομητικές διαβουλεύσεις» που είχε την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία, με τον πρωθυπουργο Νταβούτογλου και τον πρόεδρο Ερντογάν. «Είμαι πεπεισμένος πως πρέπει να γίνουν σημαντικά βήματα στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας αλλά παράλληλα να διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανασχέσει τη ροή των προσφύγων» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως είναι αδύνατο για την Ευρώπη να διαχειριστεί τη «μεγαλύτερη προσφυγική κρίση που αντιμετώπισε ποτέ» μόνη της.
Ο Αλ. Τσίπρας κατέληξε λέγοντας πως η εν λόγω Σύνοδος Κορυφής βρισκεται «στη σωστή κατεύθυνση», ενώ εξέφρασε την ελπίδα το σημερινό αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό για όλους.
Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργος θα παραστεί στη συνάντηση των ηγετών που εμπλέκονται στη λεγόμενη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων, η οποία θα πραγματοποιηθει λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής με την Τουρκία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα ανέφερε ο παρουσιαστής στη χθεσινή εκπομπή των Ράδιο Αρβύλα και η απάντηση της βουλεύτριας
Συνεχίζεται ο διάλογος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη – Ραντεβού σήμερα στις 11:00 στο ΥΠΑΑΤ
«Εθνική προτεραιότητα η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και η αποτρεπτική μας ικανότητα» είπε ο πρωθυπουργός
Ποιος είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας της παράταξης Μπακογιάννη
Η απάντηση μετά τις αντιδράσεις για την τοποθέτησή της
Τι πρέπει να προσέξετε στη δήλωση ακινήτων
Mε αφορμή τη φύλαξη των υποδομών και του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ
«Αυτή ήταν μια ξεχωριστή συνάντηση Eurogroup για εμένα»
Ως εναλλακτικό πρότυπο, επικαλέστηκε το ευρωπαϊκό μοντέλο λιμενικής οργάνωσης
Συζήτησή με τον Ηλία Κανέλλη στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου δημόσιων εκδηλώσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Από πού παίρνει ψήφους η Καρυστιανού, χαμηλές πτήσεις για Τσίπρα και Σαμαρά
Ακρίβεια, μειωμένη αγοραστική δύναμη και χαμηλή εμπιστοσύνη σε αγορά, υγεία, ασφάλιση και τράπεζες
Η εκκίνηση μίας αχρείαστης κουβέντας από το πουθενά, ναι, είναι πολιτικό πρόσημο
Στη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο
Μήνυμα της πρέσβειρας των ΗΠΑ υπέρ διαλόγου Αθήνας–Άγκυρας και ενεργειακής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά στις δηλώσεις Καρυστιανού και υπερασπίζεται το δικαίωμα αυτοδιάθεσης
«Αυτή η συνάντηση έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.