- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνάντηση Μητσοτάκη - Νετανιάχου στο Ισραήλ
Συνεχίζεται η τριήμερη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ
«Το Ισραήλ είναι στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που η πολιτική προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι μια πολιτική η οποία υιοθετήθηκε και υιοθετείται από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρόιβεν Ρίβλιν, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στη χώρα. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνάντηση με τον κ. Ρίβλιν «σταθήκαμε ιδιαίτερα και στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Μια οικονομική συνεργασία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές επενδύσεις από το Ισραήλ στην Ελλάδα, σε μια εποχή που η χώρα μας χρειάζεται την προσέλκυση ξένων επενδύσεων».
Στον τουριστικό κλάδο ιδιαίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι η διακρατική συνεργασία μπορεί να κάνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου. «Ηδη 400.000 ισραηλινοί τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας κάθε χρόνο. Υπάρχουν όμως, πολύ σημαντικά περιθώρια συνεργασίας και στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, της αγροτοδιατροφής, της διαχείρισης των υδάτων».
Στη συνέχεια της επίσκεψής του ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί πολλές ισραηλινές εταιρίες start ups, θέτοντας την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία «στο επίκεντρο της πολιτικής ανάκαμψης και της ελληνικής οικονομίας». Άσκησε δε κριτική στην κυβέρνηση διότι «τα δείγματα γραφής που έχουμε δει στον τομέα αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά».
Σήμερα, τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στο Ισραήλ, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί εκτός από τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και με τον πρόεδρο της Κνεσέτ Γ. Εντελστάιν. Ακόμα, θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ, Α. Ναχμίας-Βέρμπιν, καθώς και με την υπουργό Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι. Επίσης, θα μεταβεί στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με την παλαιστινιακή ηγεσία και θα επισκεφθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος.
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Επίσκεψη και στο υπό ανέγερση Μουσείο Ολοκαυτώματος - «Μάθημα για τους ζωντανούς»
«Πρωτοφανής η πολιτική απάτη του κ. Τσίπρα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Τα λέει ο άνθρωπος ο οποίος έχει ρίξει μια κυβέρνηση της ΝΔ και τον οποίο τον πήρε πίσω η ΝΔ» σημείωσε
«Απέδειξε σήμερα γιατί η κυβέρνηση του ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τη χώρα» σχολιάζει η Θεώνη Κουφονικολάκου
Ο νέος χάρτης φοροελαφρύνσεων για επαγγελματίες και επιχειρήσεις
Η απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη
Σκληρή απάντηση μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός άνοιξε όλα τα βασικά μέτωπα της κυβερνητικής ατζέντας στη συνέντευξη Τύπου της 90ής ΔΕΘ
Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου και οι απαντήσεις του πρωθυπουργού
Τι απάντησε ο πρωθυπουργός για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την κριτική για τα σχολικά βιβλία
Ο πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική στις προγραμματικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα
Παρουσίαση της «Hellenic Rail Estate» - Επενδύσεις, αύξηση επιβατών και αξιοποίηση ακινήτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.