Πολιτικη & Οικονομια

Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης;

Η κατρακύλα της αξιοπιστίας των ελληνικών ΜΜΕ δεν έχει τέλος.

10129-624076.jpg
Βαγγέλης Κορωνάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11518-36122.jpg

Το Σαββατοκύριακο τα περισσότερα κανάλια και κάποιες εφημερίδες που πρόλαβαν την κυριακάτικη έκδοση μετέδωσαν την ψευδή είδηση ότι η συλληφθείσα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία Γερμανίδα, είναι κόρη τρομοκρατών της οργάνωσης RAF (Φράξια Κόκκινος Στρατός) που έδρασε στη Γερμανία τη δεκαετία του 70.

Οι ευθύνες για το διασυρμό της κοπέλας βέβαια, είναι κυρίως της κυβέρνησης και της αντιτρομοκρατικής, όμως δουλειά των ΜΜΕ είναι να διασταυρώνουν, να τσεκάρουν και να διασφαλίζουν ότι οι ειδήσεις που μεταδίδουν είναι ακριβείς, ειδικά όταν με τη μετάδοση της είδησης πρόκειται να διασυρθεί ένας πολίτης.

Αντιθέτως, τα ελληνικά Μέσα στην καλύτερη περίπτωση αναζητούν ιστορίες που πουλάνε χωρίς κανένα έλεγχο για το αν αυτές είναι αληθινές και στη χειρότερη εξυπηρετούν τις σκοπιμότητες των εκάστοτε «πηγών» τους παπαγαλίζοντας αβασάνιστα τις πληροφορίες που αυτές διοχετεύουν.

Όσο για τις απολογίες του προέδρου της ΕΣΗΕΑ και άλλων δημοσιογράφων, δεν πείθουν ότι έγιναν με ειλικρίνεια και διάθεση συμμόρφωσης με τη δημοσιογραφική δεοντολογία αλλά υπό το βάρος απειλών για αγωγές και μηνύσεις τις οποίες θα έχουν κάθε δίκιο να καταθέσουν οι θιγόμενοι διασυρθέντες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ