- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης;
Η κατρακύλα της αξιοπιστίας των ελληνικών ΜΜΕ δεν έχει τέλος.
Το Σαββατοκύριακο τα περισσότερα κανάλια και κάποιες εφημερίδες που πρόλαβαν την κυριακάτικη έκδοση μετέδωσαν την ψευδή είδηση ότι η συλληφθείσα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία Γερμανίδα, είναι κόρη τρομοκρατών της οργάνωσης RAF (Φράξια Κόκκινος Στρατός) που έδρασε στη Γερμανία τη δεκαετία του 70.
Οι ευθύνες για το διασυρμό της κοπέλας βέβαια, είναι κυρίως της κυβέρνησης και της αντιτρομοκρατικής, όμως δουλειά των ΜΜΕ είναι να διασταυρώνουν, να τσεκάρουν και να διασφαλίζουν ότι οι ειδήσεις που μεταδίδουν είναι ακριβείς, ειδικά όταν με τη μετάδοση της είδησης πρόκειται να διασυρθεί ένας πολίτης.
Αντιθέτως, τα ελληνικά Μέσα στην καλύτερη περίπτωση αναζητούν ιστορίες που πουλάνε χωρίς κανένα έλεγχο για το αν αυτές είναι αληθινές και στη χειρότερη εξυπηρετούν τις σκοπιμότητες των εκάστοτε «πηγών» τους παπαγαλίζοντας αβασάνιστα τις πληροφορίες που αυτές διοχετεύουν.
Όσο για τις απολογίες του προέδρου της ΕΣΗΕΑ και άλλων δημοσιογράφων, δεν πείθουν ότι έγιναν με ειλικρίνεια και διάθεση συμμόρφωσης με τη δημοσιογραφική δεοντολογία αλλά υπό το βάρος απειλών για αγωγές και μηνύσεις τις οποίες θα έχουν κάθε δίκιο να καταθέσουν οι θιγόμενοι διασυρθέντες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Τσίμπησαν» και άλλο οι τιμές καυσίμων το Σαββατοκύριακο
Οι δύο ημερομηνίες πληρωμής
Η λίστα με τις πληρωμές που θα γίνουν
Στο σχολείο ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Βολές εναντίον Άδωνι Γεωργιάδη
«Μαργαρίτα σου οφείλουμε πολλά, καλό ταξίδι, θα συνεχίσουμε τους αγώνες»
Mε λόγια συγκίνησης ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τη μητέρα του
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έφυγε από τη ζωή στις 18 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 103 ετών
Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου
Η τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης θα διαμορφωθεί κάτω από 1,75 ευρώ το λίτρο, επίδομα και diesel για όλο τον Οκτώβριο
Στη δεύτερη φάση δεν θα ενταχθούν εκ νέου οι κωδικοί των σχολικών ειδών
Η διπλή παρέμβαση στη θέρμανση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων
«Λέει δηλαδή χοντροκομμένα ψέμματα επαναλαμβάνοντας ότι "έχουμε μισθούς Βουλγαρίας"»
Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε τις προοπτικές του ελληνικού αξιόχρεου σε θετικές από σταθερές
Η αυξανόμενη αποχή, οι κοινοβουλευτικές μετακινήσεις και η κρίση αξιοπιστίας
Η κυβέρνηση έχει μειώσει μέχρι στιγμής 91 φόρους
Πιο εύκολη πλέον η εγκατάσταση - Τι πρέπει να ξέρεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.